De heren loafers vaak omschreven als flamboyant, lastig te combineren en een beetje te ‘dandy. Maar in tegenstelling tot deze gedachte, is de loafer een schoen die veel gecombineerd kan worden en juist makkelijk draagbaar is. Van penny tot een sneaker achtige loafer, ze komen in allerlei vormen en materialen. Daarom maakt het de loafer ook zo een veelzijdige instapper.

Welk materiaal kies jij voor je heren loafers?

De loafer komt normaliter voor in drie soorten materialen: leer, suède en velvet; waar velvet gebruikt wordt voor smoking loafers en dan ook nooit en te nimmer ergens anders gedragen mogen worden. Dan zijn er eigenlijk nog maar twee materialen over, met elk zijn sterke en zwakke punten.

Leren loafers

Leren loafers zien er gelikt uit, mede door de lichte glans die over de schoen heen valt. Deze leren instapper is perfect om te dragen in de smart of zakelijke look. Echter is het belangrijk dat jij ze goed verzord door je leren schoenen te poetsen.

Suède loafers

Suède loafers worden vaker gebruikt in wat meer casual outfits, uitsluitend in de lente of zomer. Mede vanwege de delicate stof is deze erg gevoelig voor weersomstandigheden. Daarom zie je suède schoenen veelal gedragen worden als het zonnig wordt. Ook is het bij deze schoen van belang dat je ze in shape houdt; suède schoenen schoonmaken is essentieel.

Penny loafer

De penny loafer is de ‘preppy footwear classic’ die al meer dan een eeuw in elke schoenenwinkel te vinden is. Perfect voor degene die op zoek is naar een veelzijdige loafer. Hij kan zowel onder je zakelijke outfit als je casual outfit gedragen worden. Het best kan je de penny dragen onder een casual look, in combinatie met een mooi wit Oxford overhemd, jeans en een penny loafer. Zo heb jij de perfecte zomer look te pakken. Leuk weetje; de penny loafer is ooit bedacht voor de schoenpoetser, waar je in het gleufje een ‘penny’ achterliet voor de poetser.

loafer heren
Foto Instagram: blakescott

Tassel loafer

Voor sommigen is dit de ‘dandy’ schoen, de Tassel loafer. Velen onder ons zien het een beetje als een yuppie schoen, maar niet is minder waar. De schoen is ooit bedacht door een Oscar winnende acteur uit Hongarije, genaamd Paul Lukas. Hij ging verschillende schoenmakers langs met het idee voor de Tassel loafer. In 1950 werd hij voor het eerst op de markt gebracht door Alden Shoe Company. Leuk die feitjes, maar nu wil jij nog weten hoe jij hem rockt. Draag de Tassel loafer onder de wat meer zakelijke looks of smart looks met een pantalon. Vanwege zijn luxueuze uiterlijk zorgt dit voor een mooi contrast.

loafer heren
Foto Instagram: Carlos_domord

Horsebit loafer

De horsebit loafer komt uit de stal van Gucci, die de schoen voor het eerst in 1953 op de markt bracht. Een schoen die vanwege zijn design zo iconisch is geworden dat Gucci de schoen al vanaf 1960 in zijn assortiment heeft. Daarnaast is de schoen ook het pronkstuk geweest van een Gucci exhibition in het Gucci museum in Florence, in 2013. Niet gek voor een schoen. De Horsebit loafer draag je onder een casual  of smart outfit. Een basic cropped pantalon en een T-shirt is genoeg.

loafer heren
Foto Instagram: gift_mohammed

De instapper

Spreekt voor zich, geen prulletjes op de loafer, gewoon een cleane instapper. Vroeger waren de enige die op deze schoen liepen je opa en Hugh Hefner, maar tegenwoordig is dat allesbehalve zo. Veelal zie je de instapper als loafer onder een smoking of als casual schoen. Daarnaast zie je dit jaar voornamelijk de sneaker loafer opkomen, waardoor dit je go to gaat worden voor deze zomer! Rock de schoen onder je alledaagse outfit en je ziet er geheid het best van iedereen uit.

heren loafers
Foto Instagram: ryanstylesnyc

Naast de heren loafers zijn er nog tig andere schoenen die dit voorjaar in de mode zijn. Daarom hebben wij de schoenentrends van 2019 voor jullie geselecteerd, zodat jullie in elke situatie kunnen shinen.