Broek en schoenen matchen, een kunst

Enerzijds is je schoenkeuze belangrijk om aan te geven wie jij als persoon bent, anderzijds is het belangrijk dat je schoenen passen bij je outfit. Het moet namelijk goed matchen bij de soort broek die je aan wilt trekken. Het kan namelijk je outfit maken óf breken. Daarom is het belangrijk dat jij weet hoe je jouw broek en schoenen moet matchen.

1. Jeans

De jeans is het populairste item van de hele wereld. Voor aankomend najaar kun je jeans in verschillende kleuren als blauw, zwart en grijs dragen. Bij dit item past elk type schoen. We laten je hieronder een paar combinaties zien:

broek en schoenen combineren

Blauwe jeans || Bij een blauwe jeans past bijna elk type schoen vanwege de kleur. Echter is het ook belangrijk dat je kijkt naar wat voor model jeans je aantrekt. Is het een broek met damages erin? Ga dan bijvoorbeeld voor sneakers als All Stars, Vans of Stan Smith‘s. Is het een minimalistische slim cut jeans? Trek er dan donker bruine Oxford shoes bij aan.

Zwarte Jeans || Bij een zwarte jeans kun je niet elke kleur schoen rocken. Kleuren als groen, zwart, wit en grijs adviseren we je om te dragen. Waarom? Omdat dit net zoals de zwarte jeans, rustige kleuren zijn en je op die manier niet alle aandacht vestigt op je schoenen.

Grijze Jeans || Ook hier ben je beperkt qua kleur schoenen. Bij een grijze jeans geven wij de voorkeur aan schoenen in de kleuren zwart, wit en blauw. Zwart en blauw zijn kleuren die eenvoudig zijn om het hele jaar door te dragen. Wit is daarentegen weer geschikt voor droge zomerse dagen.

 

2. Smart pants

De populariteit van de smart pants wordt met de dag groter. Dit item komt veelal voor in het zwart en verschillende tinten grijs en blauw. Het fijne aan dit item is dat je zowel een smart look als een casual look kan creëren. Je outfit krijgt een andere look en feeling wanneer je bijvoorbeeld een grijs smart pants aantrekt met (minimalistische) sneakers in plaats van je oude vertrouwde jeans. Wil je nog een tikkeltje klassieker? Ruil je sneakers dan in voor een paar brogues of loafers.

broek en schoenen matchen

 

3. Chino’s

Met een chino kan je meerdere kanten op en vrijwel elke schoen kan je bij dit item rocken. Je kan bijvoorbeeld voor een echte “houthakker” look gaan door een khaki kleurige broek te combineren met boots met daarboven op een donkerblauw denim shirt en trui. Voor een smart casual look kan je bijvoorbeeld een classic beige chino combineren met een zwarte top en zwarte brogues. Eenvoudig, maar enorm stijlvol.

broek en schoenen

 

4. Joggerpants

Joggerpants worden steeds populairder. Dit kledingstuk kan zowel sportief als smart casual gedragen worden. Voor aankomend seizoen kun je het best een jogger in donkere kleuren als navy blauw, army green, grijs of zwart aanschaffen. Deze kleuren werken goed en zijn eenvoudig te combineren. Dit item kan je combineren met sneakers, boots, loafers en brogues. Wij zijn toch het meest gecharmeerd van sneakers omdat de jogger van zichzelf al een casual kledingstuk is.

schoenen en broek combineren

 

 

Naast je broek en schoenen is een goede trui belangrijk. Dit zijn de vier verschillende truien die mannen net dat extra duwtje de goede richting op geeft.