1. Navy blauwe jacket en een khaki kleurige broek

Van alle combinaties die we jou laten zien, is deze combinatie het meest veelzijdig. Deze combinatie kan zowelin de zomer als in de winter worden gedragen en zal ervoor zorgen dat je er altijd strak uitziet in je favoriete outfit.

Hoewel er geen vaste regels zijn over wat voor soort blazer je moet aantrekken (single/double-breasted, one-two-three-button designs), adviseren wij een double-breasted blazer voor formele gelegenheden en een klassieke two-button blazer voor informele gelegenheden.

Je kan je outfit compleet maken door een polka-dotted stropdas, een Oxford-shirt en loafers aan te trekken voor een bruiloft receptie of een crew neck t-shirt en minimalistische trainers voor een lunch met je vrienden.

khaki broek navy blazer heren mode MAN MAN navy jackets khaki broek fashion MAN MAN

2. Grijze Jacket en een navy blauwe broek

Waarschijnlijk is dit de meest klassieke en tijdloze outfit van de vijf combinaties, een grijze blazer met een navy blauwe broek. Het is een perfecte combinatie (voor zowel formele als informele gelegenheden) die elke man kan rocken. Voor elke gelegenheid kan jij er stylish en zelfverzekerd bijlopen.

We raden je aan om een grijze en navy blauwe blazer en broek aan je wardrobe toe te voegen. Kies voor een navy blauwe jacket en een grijze broek voor een informele gelegenheid. Voor formele gelegenheden raden wij je een grijze jacket en een navy kleurige broek aan.

Om de look compleet te maken: draag een wit Oxford-shirt, een blauwe (of rode) stropdas en Oxford shoes, wanneer je naar kantoor gaat. Switch naar een coltrui en loafers, wanneer een romantisch diner gepland staat met je soulmate.

3. Combineer een zwarte jacket en grijze broek tot de perfecte outfit

Een zwarte jacket en grijze broek is ideaal om een smart look te creëren (gecombineerd met een een shirt, stropdas en schoenen). Voor de avond ruil je je shirt, stropdas en dressed shoes in voor een simpel T-shirt, een polo en een paar relaxed trainers of loafers. Om je outfit meer flair en persoonlijkheid te geven, kan je er een all-overprinted pochet toe voegen.

Deze outfit werkt (net als bij de grijze jacket en navy blauwe broek) ook andersom goed. Het resultaat is net zo effectief.

pak heren blazer style MAN MAN pak style heren blazer MAN MAN

4. Tweed met denim

Speciaal voor in de herfst en winter is deze combinatie altijd populair. Door de grovere materialen wordt er een casual en ruige look gecreëerd.

Je kan je outfit af stylen door deze te combineren met bruine Chelsea boots, een crew neck sweater of een coltrui. Wanneer je een denim draagt (bij voorkeur een selvedge), rol dan de broekspijpen een aantal keer op.

5. Witte broek en gekleurde blazers

Met deze outfit creëer je de ideale zomerlook. Het maakt niet uit of je een baby blauwe, rode/roze of gele blazer combineert met een witte denim/broek. Het zorgt voor een verfijnde look die klasse en elegantie uitstraalt.

Om de look compleet te maken: rol je broekspijpen een aantal keren op, draag een basic T-shirt en espadrilles voor het avonddiner tijdens de vakantie. Combineer deze met een kaftan shirt en een paar suède loafers voor een bruiloft receptie. Wanneer je twijfelt over welke kleur blazer je vandaag aan zal trekken, dien je goed naar je huidkleur kijken. Degenen die een zonovergoten gloed of olijfkleurige huid hebben, kunnen elke kleur rocken. Indien je een lichte huid hebt, kan je beter voor de donkere tinten kiezen als diep rood en donker blauw.

Het is belangrijk om de juiste pasvorm te vinden die goed bij je lichaam past. Aangezien dit voor een meer zomerse look is, raden we je aan geen skinny te pakken. Een skinny jeans zit strakker en is minder luchtig. Dit vertaalt zich in zweetplekken. Dat wil je niet. Kies daarom voor een slim tapered denim, die ietwat los zit bij je dijbenen en smal afloopt richting je enkels.

tweed mix-match blazer MAN MAN man heren tweed MAN MAN

Waar koop ik deze items?

Nu weet jij hoe je haarfijn kleuren kan combineren. De volgende taak is de juiste items bij elkaar vinden om stijlvol het jaar door te komen. Wij introduceren Suitable, de winkel voor de moderne man, waar hij zeker zal slagen om deze kledingstukken in zijn of haar favoriete combinatie aan te schaffen. Of shop ze eenvoudig hieronder!