Je staat aan het begin van een nieuw avontuur. De koffers zijn ingepakt, maar wat zit er in? Een strandlaken, je nieuwe zonnebril en je favoriete zwembroek? Of ben je bepakt met stevige wandelschoenen en een winddichte parka? Verschillende studies melden dat je vakantiebestemming gekoppeld is aan persoonlijkheid.

friends beach

Of je nu bent aan getrokken tot het relaxte strandleven of het wandelen door ruige bergen, de keuze is een weerspiegeling van jou als persoon. Zo zijn introverten liever op een geïsoleerde plek, waar het rustig is en waar ze niet gedwongen worden om te communiceren met anderen. Extraverten, niet heel raar, zijn liever op vakantie waar ze worden blootgesteld aan actie en interactie.

hiking bergen

Zou je dit kunnen raden? Wie er liever op de stranden zou liggen van Curacao en wie dit zou willen ruilen voor de bergen van Patagonia.

Extraverten zal je eerder treffen op strandvakanties, waar veel gezelligheid en interactie is. De stranden zijn plaatsen om gezien te worden, waar je kan rondhangen met vrienden en nieuwe mensen kan ontmoeten. Introverten zullen eerder geneigd om richting de rust van de bergen en bossen te gaan. Hier kunnen zij zinken in diepe gedachten en zich makkelijker isoleren van de buitenwereld.

Naar welke vakantiebestemming ga jij?