Zakelijke kleding voor mannen

Iedere man heeft een ander kleding regelement op zijn werk. Daarom is het lastig om zakelijke kleding te onderscheiden tegenwoordig. Waar vroeger men veelal in pak naar werk moest, zie je dit nu alleen nog bij belangrijke afspraken. Mensen gaan steeds vaker casual naar werk. Omdat wij graag onderscheid maken tussen formele zakelijke kleding en informele zakelijke kleding, geven wij enkele tips voor drie gelegenheden. Zo ben jij stijlvol, zakelijk en draag je het omdat je het wilt – in plaats van dat het moet.

Belangrijke meetings

Voor de belangrijke meetings zie je men vaak nog in pak, zakelijkheid ten top. Maar dit betekent niet dat je altijd een donkerblauw of grijs pak aan moet. Kies eens voor wat anders. Ga voor donkergroen pak met een bruine das erbij gecombineerd. Een eenvoudige combinatie waarmee jij je onderscheidt van de menigte. Je valt namelijk op, maar niet op negatieve wijze. Ga voor wat luxure stoffen, zo straal jij net wat meer uit. Aangezien jij niet meer elke dag een pak aan moet, mogen die twee á drie pakken echt wel wat duurder zijn. Het geeft daarna gewoon een beter gevoel wanneer jij een full canvas pak aantrekt, dan een plak pak. Neem in kijkje in de beste pakken winkels van Amsterdam en rock jouw droompak.

zakelijke kleding MAN MAN
Foto Instagram: justusf_hansen

Smart-casual dagen

Vaak wordt deze stijl gelijk geasscocieerd met een overhemd en pullover op jeans, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Je hebt tegenwoordig steeds meer pantalons van hoge kwaliteit met elestaan erin. Zo geeft die pantalon niet alleen een fijn gevoel, je bent ook nog uiterst stijlvol. Kies voor een pantalon met een simpele trui van merinowol en je hebt een cleane smart-casual outfit. Een look waarmee jij de grens van zakelijk en casual doorbreekt.

zakelijke kleding MAN MAN
Foto Instagram: cantimagineit

Casual friday

De casual friday look is er eentje waarmee jij feestelijk het weekend in gaat. Draag een cropped met een basic overhemd; een zeer minimalistische look maar door de juiste combinatie kan hij opvallend stijlvol zijn. Voor de zonnige voorjaarsdagen kan je het beste gaan voor een afgesneden panatalon, oftewel de cropped broek. Door de juiste combinatie van accessoires geef jij deze look een extra casual vleugje mee. Rock een stijlvolle clubmaster zonnebril, afgestemd op je schoeisel en riem. De kracht van deze outfit zit hem voornamelijk in het oog voor detail.

 

zakelijke kleding MAN MAN
Foto Instagram: daniellovinglife

 

Nog niet genoeg outfit inspiratie? Dan ben je hier toch aan het goede adres. Check deze nieuwe outfit inspiraties voor stijlvolle looks.