Playstation of Xbox One? Dat is vaak een overweging die veel gamers in de beginnende game-tijd moet maken. Beide consoles hebben zo zijn voor- en nadelen, maar het nieuwe design van de Xbox One zal bij veel mensen in de smaak vallen.

De nieuwe Xbox One

De nieuwe console van zal de naam Xbox One S All-Digital Edition dragen. En de naam zegt het al: het zou de eerste volledig digitale console zijn. Volgens de informatie van Windows Central is de console voorzien van een harde schijf met 1 Terabyte. Er zulen codes bij zitten voor verschillende games die je op de console gelijk kan installeren. Codes voor onder andere Sea of Thieves, Minecraft en Forza Horizon 3. De prijs is nog niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om de laagst aanbevolen verkoopprijs voor een Xbox-console ooit. Ze spreken over een prijs van maximaal €200,-. Dat is toch mooi meegenomen.

Naast het bovenstaande nieuws deelde Windows Central een nieuwe foto van de console. Hierop is dan ook duidelijk te zien dat deze nieuwe Xbox console niet over een disc drive en uitwerp knop beschikt:

nieuwe xbox one console digital MAN MAN

 

Het hoofd van Xbox, Phil Spencer, heeft aangegeven groots uit te gaan pakken. In een mail naar de werknemers heeft hij aangegeven dat het hun tijd is om de nieuwe console goed onder de aandacht te brengen.

Release date van de Xbox One  S All-Digital Edition

Er is nu meer bekend over een release date van de nieuwe Xbox. Microsoft heeft aangekondigd de nieuwste Xbox console op 7 mei te lanceren. Dit betreft de Xbox One met codenaam ‘Maverick’.

Op het aankomende E3 evenement zal naar verluidt de andere Xbox varianten gepresenteerd worden. Dit zal gaan om de nieuwe Xbox met de codenamen ‘Lockhart’ en ‘Anaconda’. Deze varianten worden hier toegelicht en nieuwe features worden gepresenteerd. Wij kijken in ieder geval erg uit naar de lancering van deze nieuwe consoles.

Het is nog maar af te wachten of de nieuwe console van Xbox de strijd aan kan gaan met de toekomstige Playstation 5.