Pil 516

Hoe zit dit precies? Salk Institute for Biological Studies werkt al een aantal jaar aan een medicijn, genaamd pil 516. Deze pil moet de effecten van een intensieve training nabootsen zonder dat je zelf maar één gewicht hoeft aan te raken. De pil is in staat om de signalen die de genen naar de spieren sturen te veranderen. Dit proces lijkt op dat van professionele atleten die aan het sporten zijn. Het doen van een oefening zorgt namelijk voor spiergroei en het verbranden van calorieën. Op moleculair niveau betekent dit dat de oefening een trigger is die het chemische proces start. Anders verwoord zorgt de pil ervoor dat niet de oefening de trigger is maar juist de pil. De pil wordt dan dus de trigger die het chemische proces in gang zet waarbij spieren groeien en vet wordt verloren.

Wondermiddel?

De pil doet denken aan andere ‘wonder’ middelen die helaas vaak niet blijken te werken. Het is dan ook wel een erg controversieel onderwerp aangezien het na jaren onderzoek nog steeds in de trial fase zit. De testen blijven doorgaan, maar als dit echt blijkt te werken is het een gat in de markt.

Voordat het zo ver is en een pil al het werk voor je doet, zullen wij ons toch in het zweet moeten werken. Dit zijn de tekenen dat je workout begint te werken. Altijd handig om te weten of je op de goede weg bent.