1. De workout gaat gemakkelijker

Wellicht voor de hand liggend. Echter, is dit een teken dat je eenvoudig als startpunt kunt gebruiken. Wanneer je zwaarder kunt liften, langer kunt rennen en de workouts steeds gemakkelijker kunt uitvoeren, is dat het bewijs dat de uren die je zwetend in de sportschool hebt doorgebracht niet voor niets is geweest.

mannen-workout-sportschool-trainen-MAN MAN

2. Je hebt een kortere rustperiode nodig

Tijdens een workout kun je twee verschillende soorten rustmomenten hebben. Een over een langere periode tussen twee trainingen in en over een korte periode tussen de verschillende sets door. Wanneer de training effectief is en aansluit op de fitheid van je lichaam, heb je aan een korte rustperiode voldoende tijd om bij te komen. Indien dit niet het geval is, kun je het beter ietwat langzamer aan doen.

3. De motivatie ontbreek niet

Wanneer je gemotiveerd bent om je doelstellingen te behalen, zul je minder snel geneigd zijn om af te haken of te zoeken naar afleidingen. Het enige waar jij je focus oplegt zijn je workouts.

4. Je voelt je opgepompt

Nee, niet met anabolen. Wanneer je een workout hebt volbracht kun je na afloop spierpijn krijgen. Waar je op dat moment naar moet kijken is spier zwellingen. De zwellingen worden tijdelijk breder en moeten worden opgevuld door het opnemen van zuurstof en essentiële voedingstoffen.

 workouts-trainen-tekenen-resultaat-zien-MAN MAN

5. Je slaapt beter

Fysieke inspanning en slapen gaan hand in hand. Uit een wetenschappelijk onderzoek uit 2005, dat is gepubliceerd op de site van het National Sleep Foundation, blijkt dat mensen een betere nachtrust hebben en overdag alerter zijn wanneer zij met regelmaat sporten. En met een goede nachtrust kun jij je doelstellingen op het gebied van sporten eenvoudig behalen.

Met deze vijf tekenen weet je dat je workouts werken. Haal het beste uit jezelf.