1. Kleden als je beste vriend

Het is vaak makkelijk, soms ook onbewust, om te kijken naar wat anderen aantrekken. Zo weet je zeker dat iemand je kledingstijl leuk vindt. Echter is dit niet je eigen kledingstijl. Zonde want het creëren van je eigen kledingstijl is juist zo belangrijk. Je kan laten zien waar jij voor staat en wat je wilt uitstralen. Daar heb je niemand zijn mening voor nodig. Durf gewoon een beetje. Ga bijvoorbeeld voor een uniek horloge die geen van jouw vrienden om de pols heeft of voor een unieke, kenmerkende zonnebril.

zonnebril

Zonnebril

Gold €45 (2=1) Shop nu

Wil jij werken aan je kledingstijl? Lees dan de tips voor een goede kledingstijl.

2. Het gebruiken van te veel parfum

Je loopt langs en wat je achterlaat is een gehele walm van je parfum. Lekker, zou je denken. Maar dit is toch echt een van de veel voorkomende fouten. Probeer niet roekeloos met je parfum fles om je heen te spuiten, maar kies verschillende gebieden waar je je parfum op laat rusten.

Er zijn drie plekken op het lichaam waar de parfum het langst blijft zitten. Dat zijn namelijk de polsen, je nek/borst en achter je oren. Probeer het bij deze punten te houden, scheelt je ook weer het aanschaffen van een nieuwe parfumfles. Lees ook hoe je parfum moet gebruiken.

3. Niet goed voor je kleren zorgen

Het is makkelijk om je kleren even snel op een bult te gooien, maar dit maakt meer schade dan je denkt. Hang je kleren daarom altijd netjes op aan een hanger en knoop eventueel alle knoopjes van je overhemd dicht. Dit voorkomt dat je kleren minder lang mee gaan. Typische uitwerking van een kleine moeite en groot plezier.

4. Een trendjager zijn

Tuurlijk is het leuk om met de nieuwste sneakers te lopen of het nieuwste shirt van de populairste collectie te hebben. Toch is het hier ook weer belangrijk om na te gaan of jij het leuk vindt, of dat de maatschappij je vertelt dat je het leuk moet vinden.

wit t shirt heren

T-shirt

L'Estrange €55 Shop nu

Tip van de redactie: investeer in goede basics, zoals T-shirts, truien en overhemden. Deze zullen nooit uit de mode raken en zullen altijd horen bij een volwassen kledingstijl.

5. Knopen van je jasje verkeerd knopen

Als laatst in het rijtje van de kleding fouten is de manier waarop de knopen worden geknoopt. Hier gaat het vooral over het knopen van een jasje van een pak. Vaak worden beide knopen, of zelfs alle drie de knopen, dicht geknoopt. Dit is echter niet de juiste manier om het te doen. Knoop alleen de bovenste knoop dicht bij een colbertje met twee knopen. Dit staat mannelijker en wat galanter.

Naast deze 5 kleding fouten worden er ook vaak fouten gemaakt bij het stijlen van een pak. Bekijk hier de tips om dat te voorkomen.