1. Geen interesse tonen in haar

Dit is misschien wel één van de meest logische klachten van vrouwen over hun mannen. In een relatie mag je verwachten dat je allebei ook geïnteresseerd bent in de ander. Dit geldt voor een bepaalde aantrekkingskracht, maar ook voor een brede interesse in het leven van de ander. Toch komt het dus vaak voor dat een vrouw het idee heeft dat haar partner geen interesse toont in haar leven. Vragen hoe het met haar gaat, hoe haar dag was, wat ze allemaal gedaan heeft zijn veelvoorkomende vragen die ontbreken in relaties. De vrouwen kunnen door de afwezigheid van deze interesse-vragen het idee krijgen dat hun partners niet meer geïnteresseerd zijn.

2. Hij laat zijn vriendin alles doen

Soms kan het voorkomen dat de man in huis het fijner vindt om alles aan de vrouw over te laten “omdat ze overal zo goed in is.” Dat kan het geval zijn, maar toch woon je samen in een huis en is het eerlijk om allebei je best te doen in huis. Simpele afspraken als wie het eerst thuis komt start met koken, als je iets hebt vies gemaakt kun je zelf meteen even schoonmaken of wassen en wie het eerste beneden is haalt even een doekje over de oppervlakken heen kunnen al grote verschillen maken.

3. Hij biedt overal een oplossing voor terwijl dat niet is wat ze nodig heeft

Dit kan een lastige zijn omdat het eigenlijk juist heel goed is. Het is alleen niet altijd wat ze nodig heeft. Voor vrouwen zijn er minstens twee manieren van het hart luchten: ‘klagen’ om gewoon al je frustraties eruit gooien of ‘klagen’ omdat je wil dat iets opgelost wordt. Het kan voor de man lastig zijn dit onderscheid te begrijpen waardoor er bij de vrouw irritaties ontstaan. Mannen zijn vaak praktisch ingesteld. Als de vrouw dan over dingen praat die makkelijk op te lossen zijn, is het logisch om dit ook te benoemen en advies te geven. Het probleem is dat vrouwen vaak gewoon hun frustraties kwijt willen bij een luisterend oor. Advies geven is dan precies het tegenovergestelde. Vrouwen verwachten soms dat hun partner precies aanvoelen of weten wat ze nodig hebben, maar dit is nogal een lastige klus. Je zou als man dan van te voren kunnen vragen of ze een luisterend oor willen of dat ze moeten meedenken aan een oplossing voor het probleem.

relatie klachten irritaties ruzies

4. De partner vindt dat hij emotioneel onbereikbaar is

Een andere opvallende in het rijtje klachten die vrouwen hebben is dat mannen soms emotioneel onbereikbaar zijn. Dit komt bijvoorbeeld naar voren wanneer de man ongemakkelijk wordt als het gaat om het innerlijk of als er gekeken moet worden naar innerlijke motivaties. Vrouwen zijn hier over het algemeen wat makkelijker in en hebben behoefte aan iemand met wie ze ook over emotionele onderwerpen kunnen spreken. Als dit mist in een relatie kan het zijn dat de vrouw het gevoel heeft dat er geen diepe band te vormen is. Als je als man moeite hebt met emotionele punten dan kan dit nogal botsen. Het kan al heel veel helpen door te accepteren dat je partner nou eenmaal over dit soort dingen wilt praten. Je kunt dan ook aangeven dat je bereidt bent om te luisteren en na te denken maar je het wel lastig vindt. Zo kunnen jullie samen van elkaar leren.

5. Hij zit teveel op zijn telefoon

Deze vijfde klacht van vrouwen over mannen kan overkomen als van een mug een olifant maken. Toch blijkt dit een steeds groter probleem te worden in de relatie. Vrouwen geven aan dat ze het ontzettend storend vinden als hun partner de hele tijd op de telefoon zit. Vooral als de vrouw een gesprek gaande probeert te houden en de man alleen maar naar zijn telefoon zit te turen. Er is zelfs een woord voor dit gedrag: phubbingDe telefoon lijkt in deze situaties belangrijker te zijn voor de man dan luisteren naar zijn partner en dit kan aardig rottige gevolgen hebben. Nu is het natuurlijk ook wel zo dat vrouwen vaak een gesprek proberen te houden over iets waar jij als man misschien niet helemaal het nut van inziet, maar het is toch beter je telefoon in vervolg weg te leggen.

6. Hij doet alleen maar leuk tegen zijn partner als hij er iets voor terug wil

Vrouwen hebben ook nog een klacht als het gaat over intimiteit tussen de lakens. Veel vrouwen lijken namelijk het gevoel te hebben dat mannen alleen geïnteresseerd zijn in emotionele intimiteit als deze fysieke intimiteit als gevolg hebben. Dit kan overkomen alsof de man alleen maar lief wilt zijn tegen de vrouw als daar een bepaalde beloning tegenover staat. Of dit nou echt zo is of niet: het blijft niet de juiste manier van intimiteit in een serieuze relatie.

vrouwen klachten over mannen relatie

7. Zijn gedrag en reacties zijn kinderachtig

De laatste veelvoorkomende klacht van vrouwen over de mannen is dat vrouwen zich soms ergeren aan het gedrag en de reacties van de man. Ze noemen hier specifiek bij dat ze het gedrag dan kinderachtig vinden. Een huwelijkstherapeut uit de Amerikaanse staat Georgia vertelt zelfs dat zijn vrouwelijke cliënten ‘klagen’ dat ze het gevoel hebben dat hun echtgenoten overgroeide kinderen zijn waar de vrouwen dan voor moeten zorgen. Een voorbeeld: de man verwacht dat de vrouw óók nog eens voor hem zorgt als ze thuis komt. Hij verwacht bijvoorbeeld dat zij het eten maakt en dan ’s avonds ook nog eens klaar staat voor zijn plezier. Als de vrouw dan aangeeft dat ze dat eigenlijk niet ziet zitten op deze manier worden de mannen boos. Dit is een extreem voorbeeld, maar wie weet herken je jezelf in het voorbeeld. Tijd om wat meer respect voor elkaar te hebben.

Lopen jullie ook tegen dezelfde dingen aan? Of hoor jij vaak over andere klachten die vrouwen over mannen hebben? Lees ook nog over de veelvoorkomende fouten waardoor mannen hun relatie verpesten.