Veelgemaakte fouten die je relatie verpesten

Fouten maken we allemaal en als we Murphy mogen geloven, is daar geen ontkomen aan. In een relatie met je partner maak je talloze keuzes en dat zijn ook duizenden kansen fouten te maken. Bij een foute beslissing kan het twee kanten opgaan. Je bespreekt het met je partner en gooit er vervolgens zand over of het loopt volledig uit de klauwen. Om ervoor te zorgen dat jij met een grote boog om de twee optie heen loopt, geven wij jou 10 meest voorkomende fouten gemaakt door mannen in een relatie.

 

1. Niet echt aanwezig zijn

Als we spreken over het ‘aanwezig zijn’, dan hebben we het over het connecten met iemand, dus het geven van aandacht. Veel mannen hebben niet door dat ze deze fout maken. Ben je een avondje met je vriendin? Leg je telefoon dan even weg en laat je socialmedia-berichten even voor wat het is. Laat haar zien dat zij ertoe doet en dat je het daadwerkelijk fijn met haar hebt. Alleen door echt beschikbaar te zijn, kun je een zinvolle, diepgaande conversatie aangaan. En alleen door die gesprekken kun je je relatie versterken en verbeteren.

2. Vernederen en kleineren

Voel jij je wel eens op je teentjes getrapt, gekleineerd of beledigd door je partner? Hoewel veel mannen dit niet zouden toegeven, is dit toch iets wat regelmatig voorkomt. En wat doen mannen als ze zich geïntimideerd voelen? Ze beginnen hun vriendinnen te vernederen of te kleineren om ze ‘op hun plaats te zetten’. Wordt er getrapt op je ego, probeer het dan niet terug te doen op je partner. Het zeggen tegen een vrouw dat ze moet buigen of ophouden ‘haar’ te zijn, werkt alleen maar van averechts.

3. Liegen

Liegen is in geen enkele situatie de juiste keuze. Als we het hebben over een van de meest voorkomende redenen wat betreft break-ups, staat liegen in een relatie hoog in het lijstje. Ook een leugentje voor bestwil kun je maar beter uit de weg gaan. Negen van de tien keer komt deze namelijk toch uit en gooi je je eigen ruiten in. Daarnaast zijn vrouwen ontzettend goed in het opmerken van leugens, probeer haar vertrouwen daarom niet te verbreken.

10 veelvoorkomende fouten waardoor mannen hun relatie verpesten

 

4. Het geven van de verkeerde cadeaus

Soms weten we niet wat erger is: niet genoeg cadeaus geven of de verkeerde cadeaus geven. Het geven van een cadeau aan een persoon kan soms best persoonlijk zijn. Weet jij van jezelf dat je hier niet zo goed in bent? Vraag dan advies of denk net iets langer na voor je aankoop. Voorkom een ongemakkelijke of pijnlijke situatie. Je wil overigens voorkomen dat je partner zich gekwetst voelt of misschien wel in tranen uitbarst.

5. Geen tijd nemen om haar te begrijpen

Het niet kunnen begrijpen van je partner, is eigenlijk een teken dat je niet genoeg om je partner geeft haar proberen te begrijpen. Hoewel je niet altijd op één lijn ligt met elkaar, kan iedereen moeite doen de ander te begrijpen. Heb je moeite met het uitzoeken van haar gedachtes en gevoelens? Vraag dan naar hoe ze over dingen denkt en waar ze mee zit. Het enige wat jij dan hoeft te doen is luisteren en begrip tonen.

6. Haar op de tweede plaats zetten

Haar op de tweede plek zetten is een van de veelvoorkomende fouten als het gaat over het verpesten van je relatie. Hoewel het vrij eenvoudig is, lijken veel mannen hier toch niet in te slagen. Iedere vrouw wil op de eerste plek komen en niet worden gezien als een tweede keuze. Heb je een afspraak met haar gemaakt? Probeer deze dan zo weinig mogelijk af te blazen. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat jij nog andere interesses en vrienden hebt naast je relatie, maar aan haar laten zien dat zij je eerste prioriteit is kan zeker geen kwaad.

7. Te weinig tegen haar praten

Communicatie in een relatie is de key. Hoewel het praten voor mannen soms heel moeilijk kan zijn, hebben vrouwen het hier vaak gemakkelijker mee. Maar laten we eerlijk zijn: een van de redenen waarom je een relatie met iemand hebt, is toch omdat het fijn is jezelf in de omgeving van die persoon te bevinden? Ben jij niet zo’n prater en noemen je vrienden jou ook wel eens een gesloten boek? Breng hier verandering in en deel eens wat met de ander. Door gesprekken met haar aan te gaan, kan zij ook kennismaken met jouw kwetsbaardere kant.

10 veelvoorkomende fouten waardoor mannen hun relatie verpesten

8. Het vertrouwen verbreken

Vertrouwen is essentieel in iedere relatie. Of dit nou met je vriend, vriendin, moeder, vader, broer of zus is. Als het vertrouwen is aangetast, is het ontzettend moeilijk weer dit vertrouwen terug te krijgen. Door voorzichtig te werk te gaan en geen overhaaste beslissingen te nemen, voorkom je een hoop ellende. Verlies je toch wel het vertrouwen? Dan kan dit leiden naar een ingestorte muur die je helemaal opnieuw zou moeten opbouwen of in het ergste geval een break-up.

9. Haar een onveilig gevoel geven

Het vertrouwen breken is misschien wel de belangrijkste reden waarom ze zich niet meer veilig bij je zou voelen. Een vrouw die haar man niet kan vertrouwen, is een vrouw die zich niet goed voelt in haar relatie. Heeft zij een onveilig gevoel bij jouw aanwezigheid? Dan weet je dat er echt iets goed mis zit. Geef haar het vertrouwen en sla waar nodig altijd een arm om haar heen. Zo krijgt zij een veilig gevoel en zal de relatie alleen maar sterker worden.

10. Narcistisch zijn

Een man die namelijk zwaar in zichzelf opgeslorpt is, is gedoemd zijn relatie te verpesten. Hoe eerder je erachter komt dat het leven niet allen om jou draait, hoe meer ongemakkelijke en pijnlijke situaties je kunt vermijden. Het leven gaat namelijk over de relaties die je met anderen hebt. Weet jij van jezelf dat je wel eens narcistische trekjes hebt en krijg je dit vaker te horen? Dan is het verstandig na te gaan en na te vragen hoe deze zich uiten op de ander.