Wat is casual daten?

Je kan casual daten als één van jullie of jullie beiden nog niet klaar zijn voor een relatie. Jullie zetten geen druk op elkaar zodat jullie kunnen nadenken of dit is wat jullie willen. Casual daten houdt dus in dat je het samen leuk hebt zonder serieuze intenties. Hierbij spreken jullie dus met elkaar af en ondernemen jullie samen leuke activiteiten. Maar wat vooral vaak het geval is bij casual daten, is dat er geen sprake is van exclusiviteit.

 

Hoe moet je casual daten?

Jullie weten van elkaar wat jullie hebben afgesproken, veel kan er dus niet mis gaan. Jullie hebben het samen leuk, maar jullie weten dat jullie helemaal niet toe zijn aan een relatie. De chemie is er wel, dan kun je afspreken om friends with benefits te worden. Dan is het daten een beetje geweest en spreken jullie alleen af voor plezier. Als je toch iets meer diepgang wil dan dat, moeten jullie vertellen waar jullie aan toe zijn. Als je afspreekt om een informele relatie met iemand te hebben, terwijl je eigenlijk een toegewijde relatie wil, is dat niet zo handig.

hoe casual daten

Casual daten kan soms wel jaren aanhouden. Af en toe een pauze is niet erg. Jullie spreken misschien ook met andere mensen af, dus er is een grote kans dat je gevoelens voor iemand anders kan krijgen. Misschien wil je daarmee verder en heb je dan wel behoefte aan een relatie. Het is belangrijk dat jullie weten waar jullie aan toe zijn, dus jullie moeten ook eerlijk naar elkaar blijven. Is er iemand anders? Vertel het. Wil je even een pauze van elkaar? Vertel het. Eerlijkheid duurt bij het casual daten ook het langst.

Hoe vertel je de ander dat het over en uit is?

Als je geen behoefte meer hebt aan het daten of iemand anders bent tegengekomen, is het beste om te doen het gelijk te vertellen. Als er iets anders aan de hand is, moet je ook eerlijk zijn. Jullie zijn elkaar niet schuldig en hebben geen verplichtingen aan elkaar, maar het kan zijn dat jullie andere intenties beginnen te krijgen. De één wil opeens een relatie terwijl de ander daar totaal niet mee bezig is. Dan is het beste om het casual daten te laten voor wat het is. Ook bij casual daten kan het voelen als een echte break-up. Voorzichtig met je gevoelens en wees eerlijk tegen je date.

Hebben jullie samen afgesproken niet met andere te daten? Heb je wel het gevoel dat het gebeurt? Hier zijn signalen dat jouw date/partner mogelijk ook andere mannen aan het daten is.