De ultieme relatietest: samen met je partner in quarantaine

We hebben gemerkt dat de quarantaine vorm waarin je veelal op elkaars lip zit, middenin de werkstress en andere soort irritaties, de lastigste is. Je moet elkaar zo veel mogelijk vermijden. Om nog steeds leuk met elkaar om te gaan, hebben we hier een paar tips.

relatie samen in quarantaine

Je eigen ruimte is belangrijk

De eerste en belangrijkste tip is: zorg dat je beiden nog je eigen ruimte hebt. Hierdoor kun je je eigen ding doen zonder de ander te irriteren. Wil jij je even terugtrekken en achter de console kruipen? Lekker doen. Heeft je vriendin meer zin om een nieuwe serie op Netflix te bingen? Is ook goed. Live and let live is de beste manier om zo min mogelijk geïrriteerd te worden aan elkaar. Constant op elkaars lip zitten is voor niemand gezond. Het belangrijkst is dat je na de dag nog fijn bij elkaar kan slapen.

Wat moet je doen als jullie beiden thuiswerken?

Werk je samen thuis? Dit kan de kern zijn van jullie irritaties aan elkaar. Misschien een rare tip, maar hij werkt wel: bedenk een denkbeeldige collega die de schuld kan krijgen van alles wat er fout gaat op de ‘werkvloer’. Heeft hij of zij weer alle glazen ongewassen laten staan? Vit dan lekker samen op hem. Een gezamenlijke vijand zorgt altijd voor een band tussen de anderen. Én het is een reden om samen te lachen.

werkplek thuis

De echte tip hierin is dat je natuurlijk beiden een aparte ruimte hebt waarin jullie goed kunnen werken. Schaf zonodig een extra bureau en een stoel aan om een fijne setting te creëren.

Thuis sporten

Beweeg genoeg. Als je merkt dat je gefrustreerd raakt om niks, stap dan even naar buiten. In de achtertuin kan je eenvoudig met deze goedkope sportspullen een home gym maken. Nu het zonnetje schijnt is dat prima vol te houden en krijg je ook nog eens genoeg vitamine D. Mooi meegenomen.