Over en uit: is mijn relatie voorbij?

Beseffen dat een relatie zijn beste tijd heeft gehad en eigenlijk wel voorbij is, dat is iets wat aan kan komen als een dreun. En hoewel velen zichzelf wijsmaken dat het nog steeds kan werken en proberen vol te houden, is het soms beter om de tekenen van het voortijdige einde te accepteren. Dus hier zijn signalen die je vertellen dat het niet meer gaat werken en je relatie voorbij is en dat het tijd is om je relatie te beëindigen.

 

1. Jullie zijn voortdurend in strijd met elkaar

Je kunt het maar niet met elkaar eens zijn en zijn constant bij elkaars kelen over echt de kleinste zaken. Als de ruzie onophoudelijk is, tot het punt dat er maar weinig rust is tussen jullie, kan je het beter serieus nemen. Kleine ruzies in relaties horen er simpelweg gewoon bij, maar het moet niet uit de hand lopen.

10 signalen relatie ten einde

2. Aan de andere kant: je bent gestopt met de moeite om te ruziën en te vechten

Sommige stellen raken zo uitgeput van ruzie maken dat ze er gewoon helemaal mee ophouden. Dit lijkt iets goeds, maar het is allesbehalve goed. Het kan betekenen dat één of beide partijen in een relatie het gewoon niet meer genoeg kan schelen. Elke keer zeg je gewoon iets als “ja tuurlijk” of “wat jij zegt”. Want anders loopt het helemaal uit de hand en wie heeft daar zin in.

3. Andere prioriteiten

In het begin van de relatie, toen het nog leuk en nieuw was, stelden jullie dat altijd boven alles. Uit angst om het gelukkige gevoel te verliezen. Maar nu zijn de gevoelens veranderd en ook jullie prioriteiten. Nu is uitgaan met vrienden of werk en school gewoon van groter belang en is de relatie op een laag pitje komen te staan. Het is duidelijk dat de relatie is veranderd en als jullie allebei nog steeds echt om elkaar zouden geven, zou dat de prioriteit zijn geweest. Nu is dat gewoon niet het geval, dus waarom zou je in zo’n situatie blijven hangen?

4. Geen tijd hebben om af te spreken of samen iets te doen

Vind je jezelf of haar altijd smoesjes verzinnen dat je het gewoon veel te druk hebt? Als je denkt dat het antwoord ja is, is dat een van de duidelijke signalen dat de relatie bijna voorbij is. Als jullie echt samen zouden willen zijn, zouden jullie allebei een manier vinden dat het wel mogelijk was.

5. Nauwelijks tot geen fysieke intimiteit

Hoewel het eerste wat in je hoofd opkomt het niet meer hebben van seks is, wat ja ook waar is, hebben we het hier ook over het elkaar gewoon niet meer willen aanraken in het algemeen. Geen knuffels, kusjes, elkaars handen vasthouden of een simpel schouderklopje. En laten we eerlijk zijn, wat heeft het voor zin om een relatie te hebben als je elkaar niet eens wilt aanraken. Ja, dit is duidelijk dat er een einde aan is gekomen.

signalen relatie ten einde is

6. Als jullie samen zijn zitten jij of zij altijd op jullie telefoons

Op de kleine kans dat je wel tijd samen doorbrengt, is een van jullie altijd bezig met iets op hun telefoon. Verdwalen in de mobiele wereld terwijl je samen bent is een symptoom van groeiende afstand.

7. Je vraagt je af of je beter kan krijgen

Mensen groeien en veranderen over de tijd, dat is een gegeven. Maar net als zij, groei jij ook. Je denkt dat die persoon die je lang geleden hebt ontmoet leuk was en dat je haar echt leuk vond, maar dat het nu anders is. Dat kan door allerlei omstandigheden komen. Je zit mentaal gewoon niet op dezelfde plek. Wat de reden ook is, als je begint te denken: “Wil ik dit echt met die persoon?” gaat het gewoon niet meer werken.

8. Constant late reacties

Moet je vaak uren wachten op een antwoord van je partner? Als het antwoord ja was, hou jezelf dan niet voor de gek. Ze zijn niet geïnteresseerd in je zoals ze vroeger waren. Het is hard, maar de simpele waarheid. Terwijl in een vroege stadium waar je elkaar nauwelijks kent het zou kunnen betekenen dat ze gewoon druk zijn, is er in een relatie gewoon geen excuus. Als je het echt druk hebt, heeft die persoon recht om dat te weten.

signalen relatie ten einde

9. Je praat niet meer over de toekomst

Koppels gaan vaak enthousiast in discussie over hoe een toekomst er samen uit zou zien. Ze bespreken regelmatig wat het volgende is in hun carrière, waar ze willen wonen en of ze wel of geen kinderen willen. In plaats daarvan haal je vaak herinneringen op aan wat het was. Wanneer het praten over de toekomst vervaagt, is dit meestal een indicatie dat de relatie voorbij is. In plaats daarvan zijn jullie vaak aan het nagenieten van wat het was.

10. Je gevoel zegt je iets

Ja, je moet op je gevoel vertrouwen. Je lichaam registreert dat er iets niet in orde is, lang voordat je hersenen dat vaak in de gaten hebben. Soms is er niet echt veel gebeurd om te denken dat het niet goed gaat. Toch pik je iets op en heb je een voorgevoel of een onderbuikgevoel dat er iets aan de hand is tussen jullie twee. Op de lange termijn is het waarschijnlijk beter om naar dat stemmetje te luisteren en er iets aan te doen in plaats van het te onderdrukken.