Apple vraagt om 75 miljoen iPhone 12 modellen

Het laatste nieuws omtrent de iPhone 12 is dat Apple haar leveranciers zou hebben verzocht om 75 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone te produceren. Dat verhaal kon worden opgetekend uit de mond van Bloomberg redacteur Mark Gurman. Hij staat al lang bekend als iemand die toegang heeft tot betrouwbare bronnen binnen Apple. Afgaande op het aantal van 75 miljoen, kunnen we in ieder geval concluderen dat Apple dezelfde verkoopresultaten verwacht in vergelijking met de eerdere generaties.

Apple producten in 2020

Het genoemde getal van 75 miljoen betekent niet dat we ook direct weten wat de verwachte verkoopcijfers zullen zijn van de verschillende modellen. Het getuigt in ieder geval wel van lef en vertrouwen. Dat blijft ook uit een ander verhaal: Apple zou namelijk voor het eerst vier modellen van het nieuwe toestel op de markt willen brengen.

Naast de drie ‘gewone’ modellen komt er ook een iPhone 12 mini met een scherm van slechts 5.4 inch. Bij de lancering van de iPhone 12 kunnen de liefhebbers zich ook gaan opmaken voor een mogelijke lancering van een nieuwe iPad Air, een koptelefoon en een HomePod-speaker die een stuk kleiner zal zijn. Ook Apple TV zou onder handen genomen worden. Voorlopig concentreren we ons eerst even op wat we weten van de nieuwe iPhone 12.

iPhone 12 prijs

iPhone 12 Pro Max

Het geruchtencircuit draait op volle toeren en inmiddels weten we dat de iPhone 12 Pro Max een verversingssneldheid van 120 Mhz zal ondersteunen. Het toestel krijgt ook een adaptieve framerate. Dit heeft als voordeel dat de accu langer mee zal gaan. Deze informatie hebben we te danken aan een andere insider: Jon Prosser. Hij heeft een naam hoog te houden als het gaat om betrouwbare geruchten. Op de screenshots die hij heeft gedeeld zien we een prototype van de iPhone 12 Pro Max. Op zich leuk, maar het wordt pas interessant als we de screenshots zien van het instellingenmenu.

We zien daar twee opvallende functies: ‘Enable High Refresh Rate’ en ‘Enable Adaptive Refresh Rate’. De eerste functie stelt je in staat om de 120Hz-stand te activeren, de tweede functie zorgt ervoor dat het toestel zelf kan wisselen. Dit is met name van belang als je apps gebruikt die geen 120Hz ondersteunen.

de Apple iPhone 12 (Pro)

Het vlaggenschip van Apple komt naast de Pro Max uitvoering in twee andere formaten: iPhone 12 en de iPhone 12 Pro. Het leukste nieuws is dat de Pro versie een groter scherm zal krijgen. In vergelijking met de iPhone 11 Pro komt er zo’n 0.3 inch bij en groeit de opvolger naar 6.1 inch. Dat lijkt groot, maar het kan nog groter: de Max versie zou namelijk met 6.7 inch de grootste iPhone ooit worden!

Een ander interessant detail is dat de iPhone 12 Pro ook iets dikker zal zijn. Dit is verklaarbaar vanwege het feit dat het toestel geschikt is voor 5G. Dar vereist betere antennes. Ook de sim-tray is aangepakt, deze vinden we nu aan de linkerkant van het apparaat. Aan de rechterkant zien we een ingang wat nog het meest doet denken aan een smart-connector, maar wat mogelijk een (extra) antenne kan zijn.

Camera

Wat betreft de iPhone 12 camera is er nog weinig met zekerheid te zeggen. Afgaande op de gelekte afbeeldingen zou het gaan om wat grotere lenzen. We verwachten in ieder geval geen revolutie en dus gaan we er voorzichtig van uit dat de belangrijkste camera 12 megapixels heeft, net als de ultragroothoeklens en de selfiecamera. Geen spectaculaire verbeteringen dus, maar het is voldoende. Wat mogelijk wel beter wordt is de software voor de bewerking van de afbeeldingen. Nog een interessant gerucht: de nachtmodus zou zijn verbeterd, bovendien houden we er rekening mee dat de kleuren nog beter worden en is ook de portretmodus onder handen genomen.

iphone 12

Releasedatum van de iPhone 12 Pro

Apple presenteert de nieuwste iPhone’s normaal gesproken in september. Dit jaar is het iets verplaatst en zal het midden oktober plaatsvinden. Let goed, want op deze dag zal Apple het lanceringsevent houden. Eerder deze week heeft Apple al updates vrijgeven voor de Apple iOS 14 en iPadOS 14. Later dit jaar volgen de updates voor watchOS, macOS en tvOS. Naast de aankondiging van de iPhone 12 modellen, zou Apple ons ook gaan verrassen met de aankondiging van een nieuwe Apple Watch, de Series 6. Opvallend genoeg heeft Apple het over een Apple Event en niet, zoals gebruikelijk over een Special Event, iets wat voorheen wel gebeurde. Naar verwachting is de releasedatum gezet op 13 oktober, maar stay tuned voor de bevestiging.

iPhone 12: de prijs per model

Nog belangrijker dan de specificaties, is de prijs van het nieuwe vlaggenschip. Uiteraard is niks zeker, maar als we uitgaan van de prijzen voor de iPhone 11 en de verwachtingen, komen we uit op de volgende prijs per model:

  • iPhone 12 (5,4-inch): vanaf €759 of €859
  • iPhone 12 Max (6,1-inch): vanaf €859 of €909
  • iPhone 12 Pro (6,1-inch): vanaf €1159
  • iPhone 12 Pro Max (6,7-inch): vanaf €1259