Intermittent fasting

Normaal gesproken zouden wij iedereen aanraden om een goed ontbijt te nemen, maar bij intermittent fasting kiezen mensen er over het algemeen voor om alleen tussen 12 uur ’s middags en acht uur ’s avonds te eten. Een grotere periode vasten kan er namelijk voor zorgen dat je sneller afvalt. Maar het is niet de bedoeling om minder te gaan eten dan je nodig hebt. Je hebt, zeker bij het fitnessen, nog steeds voedingstoffen zoals je eiwitten nodig. Dat is dan ook gelijk een van de uitdagingen die intermittent fasting met zich meebrengt. Bij het opbouwen van spiermassa heb je minder tijd om op je calorie overschot te komen en de juiste hoeveelheid voedingstoffen binnen te krijgen.

De effecten van intermittent fasting

Er lijkt een verband te zijn tussen intermittent fasting en verschillende positieve effecten die je helpen bij het kweken spieren. Zo verlaagt het je bloedsuikerspiegel en dit helpt bij het opnemen van voedingstoffen zoals eiwitten of vetten. Daarnaast is het ook goed voor je verteringsstelsel als het niet constant bezig hoeft te zijn, met verteren van voeding. De prikkels die het lichaam krijgt door dit proces, kan spiergroei in de weg zitten.

supplementen spiergroei

Helpt het bij het opbouwen van spiermassa?

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat mensen die (intermittent) vasten makkelijker hun spiermassa behouden, terwijl ze afvallen. Ook werkt, vanwege de positieve effecten, intermittent fasting goed bij het opbouwen van spieren. Maar hard trainen en op de juiste manier bulken, kan voor net zoveel resultaat zorgen.

Overigens zijn er meerdere goede diƫten die jou kunnen helpen met het behalen van je sportresultaten, dus ga op zoek naar het schema die perfect bij jou past.