Makkelijke ontbijt recepten met veel calorieën

Iedereen heeft een ander ochtend ritme. De een eet uitgebreid terwijl de ander binnen een kwartier na opstaan de deur uit is. Hoe dan ook is ontbijten goed voor je, zeker als je een zware dag heb en er hard tegenaan moet gaan. Met deze volle ontbijt recepten kom jij de dag wel door.

1. Een kommetje granola

Hiervoor moet je Griekse yoghurt (250 gram), granola (90 gram), (diepvries)vruchten (handvol) en cashewnoten (30 gram) bij elkaar gooien. Het kost bovendien nog geen 2 minuten om dit in elkaar te flansen en slechts 3 minuten om alles te consumeren. Snel, lekker en je kan je dag goed beginnen.

2. Gezonde shake met fruit

Hiervoor gooi je melk, havermout, Griekse yoghurt, ananas, banaan, honing en bosvruchten in een shake. Dit bevat 800 calorieën en bevat alleen maar gezonde ingrediënten. Het kost slechts zo’n 3 minuten en 30 seconden om te maken en je kunt het in ongeveer dezelfde tijdsduur consumeren. Wil je wat extra calorieën toevoegen en minder geven om je gezondheid? Dan is het een goed idee om een bolletje ijs toe te voegen. Als je de shake te dik vindt dan is het ook een goed idee om wat ijsklonten toe te voegen. Dat maakt het geheel wat dunner en makkelijker te drinken.

3. Toast met ei en zalm

Gooi twee sneetjes bruin brood in het broodrooster, mix drie eitjes met wat melk en bak het in een pan, besmeer je brood met wat boter en combineer het met wat gerookte zalm en je hebt dit heerlijke ontbijt. Dit duurt ongeveer 4 minuten om te maken. Daarnaast duurt het slechts een paar minuten om te consumeren. Natuurlijk is het ook een optie om nog deze recepten te combineren. Als je écht wil aankomen dan is dat natuurlijk een geweldig idee. Door ontbijt #1 te combineren met ontbijt #3 heb je zo toch maar mooi zo’n 1500 calorieën binnen. Voor de echte bulkers onder ons is dat ideaal.