Nieuwe horror documentaire op Netflix

Griezelen, huiveren, bibberen. Door Netflix hebben we vaker angstige momenten beleefd. Eén blik op het lijstje van de tien beste horrorfilms op Netflix leert ons dat er genoeg angstaanjagende titels op de streamingsservice te vinden zijn. Nu zijn er geruchten ontstaan rondom een nieuwe titel die aan dit lijstje kan worden toegevoegd. Er zou namelijk een horror documentaire in de maak zijn over de engste en meest behekste plekken van Amerika.

horror

Joe Berlinger is de horror specialist

Over de serie zijn nog niet veel concrete details beschikbaar. Zo is er nog geen titel bekend en ook is er nog geen releasedatum duidelijk. Wel is naar voren gebracht wie de horror documentaire voor zijn rekening zal nemen. Dit is niemand minder dan Joe Berlinger. Eerder verdiepte hij zich al in de seriemoordenaar Ted Bundy. Hij produceerde een documentairereeks genaamd Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes over deze psychopaat. Ook was hij de producent van Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile over Bundy, met Zac Efron in de hoofdrol. Berlinger lijkt dus een geschikte kandidaat om de nieuwe show onder zijn hoede te nemen. 

Paranormale gebeurtenissen

De documentaire zal een aantal van Amerika’s meest beruchte en spraakmakende behekste locaties bestuderen. Welke dit zullen zijn is voorlopig nog even de vraag. We kunnen denken aan verlaten ziekenhuizen en psychiatrische klinieken, maar ook aan normale gezinswoningen. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat er in normale mensenlevens paranormale verschijnselen plaatsvinden. In de serie Haunted (waarvan het tweede seizoen nu ook op Netflix staat) vertellen mensen over paranormale gebeurtenissen in hun leven. Zij worden geïnterviewd over deze verschijnselen van vroeger, waarna acteurs die horrorscenario’s naspelen.