Een lichte hoodie voor in de zomer

De zomer is in volle gang. Mensen duiken heerlijk het terras op, zwemmen er op los of blijven lekker in de tuin bij de barbecue hangen. Je zou denken dat je alleen polo’s en t-shirts nodig hebt, maar een hoodie die fijn zit is ook onmisbaar deze dagen. Zeker later op de avond als het afkoelt is het de juiste keuze. Wij selecteerden daarom 10 mooie hoodies voor de zomer.

Een nieuwe zomergarderobe

De zomer vraagt altijd om een verandering in onze garderobe. Zo moeten we opeens kijken naar stijlvolle shorts die perfect aansluiten bij onze andere kledingstukken. Ook de verschillende soorten zonnebrillen kunnen weer worden afgestoft en opgezet. Even zo belangrijk is een hoodie. Koelt het ’s avonds af, dan wil jij immers nog lekker op dat terras of in die loungestoel blijven zitten. Toch kan het dan verstandig zijn om een warme trui bij je te hebben. Een chille hoodie doet op zo’n manier wonderen.

hoodie

De juiste hoodie voor het seizoen

We horen je denken: maar ik heb toch genoeg hoodies in m’n kast? Dat kan kloppen. De gemiddelde man heeft vast al een paar exemplaren in z’n kast liggen. Het verschil is echter dat dit waarschijnlijk truien zijn die vooral in de koude maanden draagt. De stof kan dikker zijn en doorgaans zijn de kleuren ook donker. In de zomer heb je juist ruimte om een ander soort hoodie te rocken.

Hoe kan je een hoodie combineren in een outfit?

Denk aan lichtere kleuren en dunner materiaal. Hiermee voorkom jij dat je in zweten uitbarst. Tegelijkertijd hoef jij hierdoor ook geen kou te lijden. Combineer je trui met een lichte spijkerbroek of short en één van de 5 iconische zomer sneakers. Zo is jouw outfit helemaal compleet en ben je klaar voor de zomer, ongeacht de (late) temperaturen waar je mee te maken kunt krijgen.