Zomer sneakers voor mannen

Hoe je het ook wendt of keert, ieder seizoen vraagt om zijn eigen schoeisel. Winter sneakers zijn over het algemeen warmer, dikker en donkerder dan zomer sneakers. Wij selecteerden een aantal zomer sneakers die de titel “klassiekers” verdienen.

Converse All Stars

Deze schoen is één van de meest iconische modellen ooit. All Stars worden wereldwijd omarmd, van Brazilië tot Shanghai. Er zijn tegenwoordige veel varianten beschikbaar, maar het origineel bestaat uit een rubberen zool en katoenen bovenlaag. Bovendien komen Converse herenschoenen in alle kleuren die je maar kan bedenken. Als je deze schoen onder verschillende outfits wilt rocken, kan je het beste gaan voor neutrale kleuren zoals wit, grijs en blauw.

heren sneakers MAN MAN
Foto via: Instagram Felix

 

Adidas Stan Smith

Een ander type schoen dat vooral de laatste jaren enorm in trek was, is de Adidas Stan Smith.  Dit model verkreeg zijn bekendheid vooral als tennisschoen in de jaren ’60. Om die reden zitten er ook drie rijen perforaties aan de zijkant in plaats van de gebruikelijke strepen. Het is een minimalistische schoen die goed staat bij elke outfit. Wit is in de zomer een statement piece terwijl een donkere variant geschikt is voor het gehele jaar.

heren sneakers MAN MAN
Foto via: Instagram Joey Micheal

Vans Old Skool

Deze sneakers waren vroeger vooral geliefd onder skateboarders en heeft zijn weg langzaamaan gevonden naar de garderobe van de moderne man. Van origine is het een katoenen sneaker, maar vanaf de jaren ’70 werd er ook een lederen variant geproduceerd. Vooral ter ondersteuning van de slijtageplekken. Deze schoen is in allerlei kleuren te verkrijgen. De zwart-witte variant is de schoen met de meeste bekendheid. Wil je meer durf? Ga dan voor een felle kleur bij een anders rustige outfit.

heren sneakers MAN MAN
Foto via: Instagram Johnny Edlind

 

Nike Air Max

De stevigste sneaker in dit lijstje is de Nike Air Max. Eind jaren ’80 gereleased en daarna enkele keren teruggekeerd in een andere variant. De Nike Air Max 1 was het eerste model dat luchtdemping had welke zich in de zool van de sneaker bevindt. Een iconisch paar dat de harten van zowel mannen als vrouwen van over de hele wereld heeft gestolen. Dit is het perfecte paar om te rocken onder een casual outfit en zo de nadruk te leggen op je sneakers.

heren sneakers MAN MAN

 

Puma original

Het merk dat is ontstaan uit de familievete tussen de gebroeders Dassler. Dit heeft voor de twee grootste sportmerken ter wereld gezorgd, Adidas en Puma. De suède en leren sneakers zijn strak, laag en ontzettend comfortabel. Dit zorgt er dan ook voor dat de sneakers een favoriet zijn onder vele mannen. Het gebruik van de verschillen materialen maakt deze sneaker enorm stijlvol. Puma laat zien dat retro en klassiek goed met elkaar samen kunnen gaan.

heren sneakers MAN MAN
Foto via: Instagram Felix

Klassieke zomer sneakers zijn er nu en zullen er over tientallen jaren nog zijn. Verder selecteerden wij sneakers om aankomend voorjaar te rocken.