De soorten zonnebrillen voor heren

Toch kan het kiezen van de juiste zonnebrillen voor jou nog best wel lastig. Sommige soorten zullen je beeldig staan, terwijl andere het tegenovergestelde bereiken en je hele uitstraling breken. Dat wil je gewoon niet. Daarom doorlopen we hier 5 modellen zonnebrillen voor heren. Hopelijk zit er ook iets voor jou tussen.

Aviator

We beginnen bij de klassieke Aviator. Dit montuurtje draagt een hele hoop geschiedenis met zich mee. Zo komt z’n oorsprong uit Amerika waar deze zonnebril de go-to was voor gevechtspiloten. En ook het begin van het succes van Ray-Ban. In 1936 kreeg Bausch & Lomb (later Ray-Ban) het verzoek van de Amerikaanse luchtmacht om een model te ontwerpen voor hun piloten. En zo werd de ‘Aviator’ geboren. In 1937 kwam ‘ie ook voor het publiek op de markt, dus hij draait al een tijdje mee. Mannen als Brad Pitt, Adam Levine en Daniel Craig houden altijd wel een Aviator achter de hand.

Brad Pitt

Wayfarer

De Wayfarer zonnebrillen stammen af uit het jaar 1950, wederom zit Ray-Ban hierachter. Het was dan ook een revolutionaire modetrend toen deze in de jaren vijftig opkwam borrelen, waarbij het ontwerp een verfrissende verandering gaf ten aan de gewone metalen bril die dit tijdperk het standaard was. Sindsdien fluctueerde de populariteit, maar van recente modeshows lijkt het erop dat de stijl terugkomt met wraak. Dit montuur valt ook in de smaak bij alpha mannen als Jake Gyllenhaal, David Beckham, Tom Cruise en Leonardo DiCaprio. Deze retro-look gaat meestal gepaard met een vaag gekleurde rand en kan je overal wel bij matchen – mits de kleur natuurlijk.

Tom Cruise

Ronde brillen

De ronde zonnebril is een gevalletje ‘het staat je of je loopt gewoon voor lul’. Dat moet je zelf even uitpluizen of je hoort het al gauw genoeg van je maten. Toch was het een grote rage in de jaren 1920 en 1930. Vandaag de dag biedt deze zonnebril een vintage look die leuk is om eens mee te experimenteren. Ideaal voor feestjes of zomerse stranddagen.

Zonnebrillen
Wie anders dan Jonn Lennon?

Browline

De browline-zonnebrillen waren razend populair in de ’50 en ’60, vooral in de Verenigde Staten van Amerika. De naam is afgeleid van het feit dat het bovenste deel van het montuur als het ware over de wenkbrauw valt. De bril werd voor het eerst vervaardigd door Shuron Ltd in 1947 onder het merk ‘Ronsir’, en werd al snel achtervolgd door talloze andere fabrikanten. In het heden zie je veel mannen lopen met de Clubmaster.

Bruce Willis