Hoe kan je gratis muziek downloaden?

Gratis muziek streamen is leuk en handig, en een er zijn een heleboel gratis of goedkope diensten met een gigantisch aanbod. Maar als je veel onderweg bent kan het streamen van muziek flink wat data verbruiken en opslag opslokken. Daarom is het soms fijn om gewoon geripte cd’s of gedownloade muzieknummers op je apparaat te hebben staan, zodat je zorgeloos kun luisteren – en als je die ene vette mix niet op Spotify kan lokaliseren. Maar waar kun je tegenwoordig nog gratis legale muziek downloaden? Hieronder doorlopen we een aantal opties.

NoiseTrade

NoiseTrade is een website waarop artiesten hun muziek gratis aanbieden. Over het algemeen staat er wat minder bekende muziek op, maar ook een aantal albums van grote partijen. Je kunt geen losse nummers downloaden, alles gaat per album. Je hoeft alleen even een account aan te maken en laat het downloaden maar beginnen.

gratis muziek

Free Music Archive

Net als NoiseTrade komt de meeste muziek van Free Music Archive van kleinere of minder bekende artiesten en platenlabels. Deze muziek – of geluiden – kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je eigen video’s. Als je graag een nummer van deze site wilt gebruiken voor iets wat je online publiceert, dan kun je het licentietype checken en wat voor licentietype het is en wat dat verder inhoudt. Je hebt hiervoor geen account nodig. Nummertje aanklikken, downloaden en je hebt de gratis muziek in the pocket.

Converters

Er zijn meerdere websites waarbij je dit kan doen. Youtube naar MP3 converters. Het gaat heel simpel in z’n werking. Pak de URL-link van de YouTube video (van het nummer) en die plak je in de converter. Klik op download en het staat in je bestanden. Klaar om helemaal scheef gedraaid te worden. Het kost je wat meer moeite om een hele afspeellijst samen te stellen, maar het zal in ieder geval niet in de kosten oplopen.