Gratis muziek luisteren op je mobiel of laptop via online diensten

Je kunt op een paar manieren gratis muziek luisteren op je telefoon. In de meeste gevallen doe je dit via een app. Maar dat is nog niet alles. Je kunt ook muziek luisteren via een website of bijvoorbeeld via FM-ontvanger – mocht je daarmee gezegend zijn.  Zo luister je gratis muziek zonder MB’s door de wc te spoelen. Check hieronder wat er allemaal mogelijk is.

Spotify

Het is één van de populairste streamingdiensten voor muziek. Het is gratis, al heb je dan niet alle functies en mogelijkheden tot je beschikking die je hebt als je een abonnement neemt. Er zitten we twee vrij grote nadelen aan; om de zoveel nummers moet je verplicht reclame uitluisteren én je kunt afspeellijsten alleen in ‘shuffle-modes’ afspelen. Dus als je dat allemaal niet meer trekt kan je 9.99 euro betalen voor een maandelijks abonnement. Zodat je alle nummers offline op kan slaan en dus heel wat data bespaart – en zo heel wat geld.

gratis muziek streamen

Deezer

Deezer is nog wat onbekender, maar werkt ongeveer hetzelfde als Spotify. In tegenstelling tot Spotify kun je hier wél zelf het nummer kiezen dat je wilt afspelen. Pas na je eerst gekozen nummer schakelt ‘ie over op shuffle-mode – met wederom advertenties tussendoor.

Radio

Via de app-store kan je radio-apps downloaden van allerlei verschillende stations. Handig, want hier zijn genoeg themakanalen te vinden met non-stop muziek. Dennk aan SkyRadio, Qmusic, 538 en Slam. Om hier gebruik van te maken moet je wel verbonden zijn met internet. Maar er zijn ook genoeg smartphones met een FM-ontvanger, waar een meegeleverde radio-app op zit waarmee je via frequenties radio luistert. Alleen niet alle mobieltjes hebben zo’n ontvanger, dus het kan zo zijn dat deze optie voor jou wegvalt.

gratis muziek luisteren

Google Play Music

Met Google Play Music kun je ook gratis muziek luisteren. Dit werkt iets anders dan bij Spotify en Deezer. Bij Google Play Music kun je namelijk zelf muziek uploaden naar je cloud en die vervolgens gratis streamen. Wel zo fijn als je muziek hebt gekocht en nog ergens hebt opgeslagen. Via Google Play Music betaal je dan niet nóg een keer geld om die liedjes te luisteren. Met een abonnement van 9,99 euro per maand gebruik je de app van Google net zoals elke andere streamingdienst.

Offline-muziek luisteren?

Wil je onbeperkt luisteren naar je favoriete artiest, maar maak je je zorgen om het dataverbruik? Logisch, want dit trekt in mum van tijd je hele abonnement leeg. Het is dus een erg wijze optie om offline muziek te downloaden. Zo kost het afspelen van deze nummers je geen data. Klinkt als muziek in de oren, of toch niet?