Opus is het werk van een kunstenaar

Opus, wat ruw vertaald ‘werk van een kunstenaar’ betekent, is precies dat. Dit ultieme staaltje architectuur is next level op elk front. Het drijvende flatgebouw is uitgerust voor 36 gasten, verdeeld over 20 cabines. Het complete design is te danken aan Nuvolari Lenard, een Italiaans designer dat al vaker samen heeft gewerkt met Lürssen Yachts. Nog nooit is uit deze samenwerking zó iets moois gekomen.

Opus Jacht

Accommodaties

De reusachtige boot is rijk aan hoogwaardige voorzieningen voor high-end gasten om te genieten en tegemoet te komen aan elke denkbare gril. Zo is het schip uitgerust met een groot sport- en duikcentrum, een extra groot zwembad op het hoofddek en een vloot van aangepaste aanbestedingen om het de gasten zo plezierig mogelijk te maken.

Op brugdekniveau biedt een groot helikopterdek aan de achterzijde, met neerklapbare zijplatforms, beschutting voor de jachthelikopter. Deze helikopter kan bij slecht weer worden opgeborgen in een intrekbare hangar die netjes in de bovenbouw glijdt wanneer deze niet in gebruik is.

Opus Jacht

Opus is het eerste schip dat is gelanceerd vanuit de vernieuwde drijvende loods van Lürssen Yachts in de fabriek in Vegasack.

Het jacht is het grootste project dat ooit verkocht is door het bedrijf. Na de vaartests, die ongeveer een jaar gaan duren, wordt het jacht overhandigt aan de eigenaar. Moran Yacht & Ship gaan Opus overnemen.

Testarossa wordt het broertje

In 2022 staat de release van nog een nieuw jacht van Lürssen Yachts op de planning. Ook dit schip is gebouwd met hulp van Nuvolari Lenard. Het schip, Testarossa, wordt gelanceerd vanuit Rendsburg. Dit immense schip is 113 meter lang, maar doet in design niets af voor zijn grotere broer. Ook dit project is in opdracht van Moran Yacht & Ship, die ook Opus kopen. De Italiaanse designers werken samen me Simone Feltrin aan het interieur- en exterieurontwerp van dit schip.

testarossa jacht

Ook in Nederland hebben we jachtliefhebbers. Zo heeft onze eigen koning Willem Alexander laatst dit leipe miljoenenjacht gekocht.