Carrière switch voor Andy van der Meijde

Toen Andy van Meijde zijn voetbalschoenen ophing in 2017 bij PSV, na uitgekomen te zijn voor Ajax, Fc Twente, Inter Milaan, Everton en het Nederlands elftal, heeft hij besloten om toch wel een duidelijke carrière switch te maken. Hij is namelijk van voetballer naar social media-ster gegaan. Hij is bezig in de entertainment om het beter te zeggen. Andy komt nu veel op televisie, radio en presenteert zijn eigen Youtube-show: ‘Bij Andy in de auto’. Kortom: hij gaat lekker.

Andy heeft met deze nieuwe show een soort eigen versie gemaakt van de Carpool Karaoke van James Corden. In plaats van zingen, gaan ze een goed gesprek aan.  Andy haalt een bekend persoon op, meestal bekende Nederlanders, om een stukje mee te rijden. Eenmaal in de auto praten Andy en de gasten over van alles en nog wat. Eigenlijk is het een soort podcast in de auto. Om maar een paar namen te noemen die langs zijn geweest: Ronnie Flex, Fabiola, Boef, maar ook voetballers zoals Frenkie de Jong en Romelu Lukaku.

Hoeveel verdient zijn YouTube-show nou echt?

Vorige week donderdag was Andy van der Meijde te gast bij de ochtendshow van Veronica Inside. Wilfred Genee vroeg in het radio-programma naar de toekomstplannen van Andy en er werd ook gevraagd wat hij nou verdient met die YouTube-show van hem. “Dat ligt een beetje aan de views, maar je pakt wel gewoon leuk geld. Op dit moment verdien ik zo’n 6.000 euro op Youtube. Dat is gewoon leuk toch. Dat is gewoon extra wat erbij komt. Het is geen 1,2 miljoen maar toch, het is wel lekker.” Aldus van der Meijde.

Andy van der Meijde vindt het wel lekker gaan nu dus heeft geen speciale toekomstplannen, gewoon doorgaan zoals het nu gaat. Toen er aan hem werd gevraagd of hij het trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zou willen versterken, reageerde Andy dat hij dat wel zou willen. “Lekker ouwehoeren, heerlijk man.”