Wat is het salaris van Lionel Messi?

Dat Lionel Messi een flink salaris gaat opstrijken in Parijs is natuurlijk logisch, hij is tenslotte de beste voetballer aller tijden volgens velen. Hoewel hij natuurlijk wel wat ouder wordt, is hij nog steeds op en top. Hij mag zich nog altijd één van de beste voetballers van dit moment noemen en daarom gaan de mannen van Qatar Sports Investments ook flink voor hem betalen.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano gaat Paris Saint-Germain Messi een jaarsalaris betalen van maar liefst 34 miljoen euro. Per maand komt dit ongeveer uit op 2,83 miljoen euro, per dag op bijna 95.000 euro en per minuut ongeveer op 65 euro. Een prima salaris dus. Andere bronnen vertellen dat Messi iets meer dan dit zal verdienen, zo’n 40 miljoen euro. Maar goed, de kleine Argentijn zal niet wakker liggen van een paar miljoen.

Wat is het salaris van Neymar?

Ook de Braziliaanse Neymar mag zeker niet klagen. Volgens betrouwbare bronnen verdient hij per jaar namelijk ongeveer 36,8 miljoen euro. Hij ligt nog tot 2025 vast en gaat dus tenminste nog ruim meer dan 100 miljoen euro verdienen bij de club. Daar kan hij toch een leuk huisje van kopen. 

Per maand komt het voor Neymar ongeveer uit op 3,06 miljoen euro. Dat betekent dat hij per dag ongeveer 102.000 euro verdient, per uur ongeveer 4.200 euro, per minuut ongeveer 70 euro en per seconde maar liefst 1,16 euro. Niet normaal.

Wat is het salaris van Kylian Mbappé?

Kylian Mbappé is er ook zeker niet op achteruit gegaan sinds hij de overstap maakte van AS Monaco naar Paris Saint-Germain. Bij de club uit zijn geboortestad verdient hij naar verluidt namelijk ongeveer 18 miljoen euro per jaar. Dat is dus aanzienlijk minder dan zowel Lionel Messi als Neymar, maar Mbappé is dan ook pas 22 jaar oud.

Voor het jonge supertalent komt zijn salaris neer op ongeveer 1,5 miljoen per maand, 375.000 euro per week, 53 duizend euro per dag en 62 cent per seconde. Ook hij heeft zijn Big Mac dus al terugverdiend voordat hij ‘m op heeft.

Wat is het salaris van Sergio Ramos?

Sergio Ramos heeft duidelijk een lager salaris dan de eerder genoemde spelers, maar alsnog gaat hij enorm hard. Hij tekende bij de club uit Parijs namelijk een contract voor 2 jaar, dat in totaal 21 miljoen euro waard is. Simpel gezegd betekent dit dus eigenlijk dat hij 10,5 miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Per maand betekent dit voor Sergio Ramos ongeveer 1,15 miljoen euro, ietsjes minder. Hij krijgt dit salaris omdat hij als nummer 4, de verdedigersleider, van de Franse club prijzen moet gaan pakken. Hij moet ze gaan leiden naar de successen waar ze al jaren van dromen. Met één droom die écht centraal staat: het winnen van de Champions League. Nou heeft Sergio Ramos daar nou toevallig heel veel ervaring in en het is dan ook niet echt toevallig dat ze hem hebben aangetrokken.

Wat is het salaris van Georginio Wijnaldum?

Voor veel spelers is het grote geld een reden om naar een club te vertrekken. Misschien ook wel voor Georginio Wijnaldum. Hij sloeg namelijk op het laatste moment FC Barcelona af en koos voor PSG. Achteraf bleek dit een geweldige keuze, écht geweldig. Hij komt nu namelijk in een superteam terecht en gaat ook nog eens bakken met geld verdienen.

Zijn salaris bij PSG is namelijk maar liefst 9,5 miljoen euro per jaar. 

Al deze salarissen zijn onder andere mogelijk door het vermogen van PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaïfi.