Wat wordt het salaris van Lionel Messi bij PSG?

Het lijkt al in kannen en kruiken te zijn, de overstap van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain. De 34-jarige Argentijnse voetballer moest wegens financiële regels van de Spaanse voetbalcompetitie de club FC Barcelona verlaten. Tot groot verdriet van de voetballer zelf.

Messi is de topschutter aller tijden van de FC Barcelona met maar liefst 672 doelpunten in 778 wedstrijden. Verder is hij een zesvoudig Gouden Bal-winnaar, won hij tien keer de La Liga, vier keer de prestigieuze Champions League en zeven keer de Copa Del Rey met de ploeg uit Catalonië. Helaas komt er nu aan dit prachtige tijdperk een eind.

Om een speler van zijn kaliber aan te trekken, dien je diepe zakken te hebben. Hoewel de nieuwe werkgever van Lionel Messi geen transfersom hoeft te betalen, zal er een hoog bedrag betaald dienen te worden aan salaris. Naar verluidt gaat Messi bij PSG een jaarsalaris van 40 miljoen euro netto verdienen en ondertekent hij een contract voor twee jaar. Hoewel dit bedrag lager is dan zijn salaris bij FC Barcelona, is het 5 miljoen euro meer dan het salaris van de Braziliaanse aanvaller Neymar. Maar waarom zou een club zo veel geld betalen aan een speler?

Er wordt waarschijnlijk veel geld verdiend aan de shirtverkoop

Natuurlijk haal je de beste voetballer aller tijden in huis, dus is het niet vreemd dat je zo’n salaris op tafel moet leggen. Maar Paris Saint-Germain verwacht dat Messi meer geld in het laatje zal brengen dan dat hij de club gaat kosten. Messi zorgde bij zijn oude werkgever voor maar liefst 30% van de totale inkomsten in zijn eentje.

“Zodra je Messi aantrekt, bereik je nieuwe markten. Je bent verzekerd van een groot bedrag aan extra inkomsten, zoals shirtverkoop, wedstrijdtickets en sponsoren”, aldus marketeer Virgile Caillet.

PSG verwacht al zo’n 200.000 tot 300.000 extra voetbalshirts te verkopen door de komst van de kleine Argentijn. Ieder shirt gaat voor zo’n 90 euro over de toonbank. Dit houdt in dat er bij een verkoop van 250.000 shirts al een omzet van 22,5 miljoen euro wordt gegenereerd; en dat is slechts de shirtverkoop. De komst van ‘De Vlo’ zal ook een positief effect hebben op de stad Parijs an sich. In Barcelona kwam zo’n 5 tot 10% van alle toeristen maar om één reden naar de Spaanse stad: om deze balkunstenaar te aanschouwen.

Het zal een kwestie van tijd zijn voordat de overstap van Messi van FC Barcelona naar PSG wordt bevestigd.