De carrière van Raymond van Barneveld

In het intro van dit artikel hadden we over dat ‘Barney’ een exceptionele darter was, dit komt natuurlijk omdat hij na het WK 2020, de pijlen heeft neergelegd en gestopt zou zijn. Negen maanden later kwam hier echter verandering in en besloot hij om weer te gaan darten. Sinds zijn terugkeer is Raymond van Barneveld twee keer onwel geworden, na een wedstrijd en midden in een toernooi waar hij uiteindelijk uit is gestapt. Niet echt mazzel bij zijn rentree.

Barney is zijn professionele carrière begonnen bij de British Darts Organisation (BDO) waar hij zat van 1984 tot 2006. In deze periode won van Barneveld vier keer de wereldtitel. Vanaf 2006 maakte hij de overstap naar naar de Professional Darts Corporation (PDC). Hier zat hij tot 2019 toen hij zijn carrière eindigde. In deze periode heeft hij één wereldtitel gewonnen. Raymond is in zijn tijd bij de BDO de meest succesvolle speler in de geschiedenis van de organisatie geworden. In totaal heeft Raymond van Barneveld 83 titels gewonnen. In 2014 had hij zijn laatste titel gewonnen tot het moment dat hij terugkwam naar het professionele darten en gelijk in de eerste week het Players Championship 3 in Bolton won en zijn 84ste titel pakte. Barney is tevens ook de enige darter die zowel bij de BDO, PDC én WDF een wereldtitel won en de eerste speler die bij de PDC een 9-darter gooide.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180)

Prijzengeld van Raymond van Barneveld

Als je een groot darttoernooi wint, win je een geldprijs. Zo gaat dat nou eenmaal met bijna elk groot toernooi. Als je veel toernooien wint, kan het heel goed zijn dat dit je grootste en belangrijkste inkomstenbron wordt. Hoe groter het toernooi, hoe groter de geldprijs. Aangezien Barneveld erg veel titels heeft gewonnen, heeft hij ook een aardig totaal bedrag binnen geharkt. Met zijn laatste titel erbij opgeteld komt dit totale bedrag uit op 4.025.090 euro. Een prima bedragje dus, met dit prijzengeld en zijn andere inkomens ligt zijn totale vermogen rond de drie miljoen euro.

Dit is een aardig vermogen voor iemand die ‘een paar pijltjes gooit’. Wil je nou zien wat de andere darters in Nederland verdienen? Bekijk dan de drie rijkste Nederlandse darters.