De rijkste Nederlandse darters (+vermogen)

Als Nederlanders draaien we al jaren goed mee met de internationale top. Denk maar aan darters als Jelle Klaasen, Jan Dekker en Christian Kist. Voorlopig hoeven we ons dus nog geen zorgen te maken over eventuele opvolgers van Michael van Gerwen. Het verdienen van een goed inkomen is daarbij natuurlijk een grote drijfveer, maar voordat de eerder genoemde Hollanders zo rijk zijn als onze eigen legendarische spelers, moet ze nog heel wat winnen. De meest vermogende Nederlandse darters stellen we daarom graag aan je voor.

Vincent van der Voort – 1,2 miljoen euro

Hij is niet de bekendste darter, maar wel een van de meer constante spelers. De Dutch Destroyer is wellicht zijn top voorbij, maar hij heeft altijd aardig weten te verdienen. Dat is uiteraard ook te danken aan zijn demonstraties en presentaties. Kortom, ook al heeft hij nooit de finale van het WK weten te bereiken, hij heeft wel zo’n 1.2 miljoen euro bij elkaar weten te gooien.

 

Raymond van Barneveld – 3,9 miljoen euro

RvB, Raymond dus, is zonder twijfel een van Nederlands meest succesvolle darters. Met vijf wereldtitels op zak hoeft hij zichzelf niet meer te bewijzen en kan hij gewoon rustig gaan rentenieren. Toch blijft de voormalige postbode hoop houden op nog meer successen. Van echt opgeven is dus ook geen sprake, ook al zijn de hoogtijdagen voorbij en moet hij regelmatig zijn meerdere erkennen in jonge opkomende talenten. Voor het geld hoeft hij het in ieder geval niet te doen: hij heeft een vermogen van zo’n 3.9 miljoen euro.

 

Michael van Gerwen – 9,4 miljoen euro

Het zal je niet verbazen dat het groene gevaarte uit Vlijmen de rijkste Nederlandse darter is. Reeds op 17-jarige leeftijd gooide hij zijn eerste negendarter en sindsdien heeft hij de geschiedenisboeken herschreven. Momenteel heeft hij nog steeds het hoogste gemiddelde per wedstrijd (123.4). Dat haalde hij in 2016 tegen Michael ‘Bully’ Smith. De kans is klein dat een andere Nederlandse darter ooit meer zal verdienen dan Michael van Gerwen, hij heeft namelijk een vermogen van 9.4 miljoen bij elkaar weten te schrapen.