Het vermogen van Michael van Gerwen

Of het echt de moeite waard is om per direct studie vaarwel te zeggen, je schooltas te verbranden en je dagen te slijten in kroeg om daar te trainen… dat weten we niet. Je zult in ieder geval moeten beschikken over een behoorlijke dosis talent wil je het echt gaan maken als dartsspeler. MvG doet dat niet onaardig, de teller van het vermogen van Michael van Gerwen staat inmiddels op 5.3 miljoen Britse ponden, dat is zoโ€™n 6.2 miljoen euro.

Prijzengeld van een darter als Michael van Gerwen

Het vermogen van Michael van Gerwen komt uiteraard vooral door het prijzengeld wat hij bij elkaar weet te gooien. In de laatste twee jaar was dat โ€˜slechtsโ€™ 1.7 miljoen GBP, waardoor hij veruit bovenaan staat. De nummer twee, Rob Cross, moet het namelijk met zoโ€™n zeven ton minder doen. Maar Michael is niet alleen afhankelijk van de wedstrijden die hij gooit. Hij heeft uiteraard een behoorlijk aantal sponsorcontracten waaronder het contract met Keukenkampioen. Bij dat bedrijf staat hij al sinds 2015 onder contract en heeft hij recentelijk voor twee jaar bijgetekend. Wat hij daarmee verdient, is onbekend, maar het zal hem zeker geen windeieren leggen.

MvG als gast op je personeelsfeestje

Als professionele darter heb je natuurlijk de nodige exposure nodig. Dat zit wel goed, want je kunt Mighty Mike ook gewoon inhuren voor je bedrijfsfeestje. Altijd leuk om even tegen hem te gooien. Ook hier is de prijs niet bekend, maar Raymond van Barneveld kost 4.475 euro excl. btw per 120 minuten. Je kunt dus nagaan dat Michael van Gerwen een iets duurder prijskaartje kent. Het is overigens niet zo dat je MvG alleen als darter kunt boeken, je kunt ook inhuren als spreker voor je evenement.

Kassa

Dan zijn er uiteraard nog de inkomsten uit de merchandise. Van Gerwen is geen domme jongen, dus zijn er diverse dartspullen die zijn naam en logo dragen. Kassa dus. Ook een shirt van het groene gevaar is te koop en de echte fan kan uiteraard niet zonder foto met handtekening. Kortom, alles wat geld op kan brengen, pakt hij met beide handen aan.

Zo geeft hij het uit

Natuurlijk is het leuk als je als dertiger een goed gevulde bankrekening hebt, maar wat doe je met al dat geld? Behalve het onderhouden van zijn gezin gaat een leuk deel op aan reizen. Zo viert hij vakantie in Ibiza, gaat hij vissen in Dubai en koopt af en toe een leuk speeltje voor zichzelf, een BMW 7-serie bijvoorbeeld. Maar de meest indrukwekkende aankoop is toch wel de woning die hij in Vlijmen liet bouwen. De grond voor zijn paleisje kocht hij voor 550.000 euro en de woning financierde hij met een hypotheek van 1.2 miljoen euro. Voorlopig zal Michael van Gerwen dus nog niet gaan stoppen met het darten.