De boerderij van de ‘Boer Zoekt Vrouw’ deelnemer ligt in Tynaarloo

Boerin Annemiek is 25 jaar oud en woont samen met haar vader in Noord-Drenthe, in Tynaarloo. Op deze boerderij heeft ze een akkerbouw en een veehouderij. De veehouderij, die 110 koeien telt, valt onder de verantwoordelijkheid van Annemiek terwijl de akkerbouw beheerd wordt door haar vader. Dit seizoen doet ze mee aan Boer Zoekt Vrouw waarvan zondag de eerste aflevering van het eerste seizoen uitgezonden werd. Annemiek kreeg maar liefst 633 brieven van mannen die geïnteresseerd in haar waren. Wij snappen wel waarom!

Op haar vijftiende begon haar boerinnenleven

Op haar vijftiende deed ze al haar eerste ervaring op in het boerenleven. Haar opa had enkele taken op de boerderij zoals het voeden van de kalfjes. Hij werd echter ziek waarna haar oma vroeg of ze zijn taken kon overnemen omdat ze goed met dieren overweg kon. Ze zocht toch al naar een bijbaan en begon dus met het werken op de boerderij.

In 2017 stopte de compagnon van Annemiek haar vader met de boerderij, waarna zij ‘hoofd koeien’ werd.

Boerin Annemiek was Miss Juni in de Boerinnenkalender

Annemiek stond ook al in de boerinnenkalender. Dit is een kalender die elke man wel boven zijn bed zou willen hebben hangen. De knapste boerinnen van het jaar worden hier namelijk in gebundeld. Wij snappen wel dat Annemiek hier in opgenomen is. In de boerinnenkalender was zij Miss Juni.

Het was niet altijd al duidelijk dat ze later zou meedoen aan ‘Boer Zoekt Vrouw’

Ze wist niet altijd al dat ze boerin wilde worden. Toen ze nog een klein kind was had ze nog de droom om prinses te worden. Naarmate ze ouder werd zag ze in dat dat waarschijnlijk toch geen grote kans van slagen had. Later had ze een baan in haar hoofd zitten die iets dichter bij haar huidige beroep ligt, namelijk: veearts. Uiteindelijk is ze blij dat ze full-time boerin is geworden. Ze is tevreden met hoe haar leven gelopen is.

Als je meer van boerin Annemiek wil zien is er aankomende zondag weer een nieuwe aflevering van Boer Zoekt Vrouw.