De ultieme bucketlist voor wanneer je 30 jaar wordt

Wij zetten 30 punten op een rijtje die op je bucketlist horen wanneer jij 30 kaarsjes mag uitblazen.

1. Vier feest met mensen die er écht toe doen

We starten deze bucketlist met het feit dat je het toch maar 30 jaar op deze aardbol hebt uitgehouden. Dat mag best wel groots gevierd worden. Laat deze speciale dag dus niet zomaar geruisloos voorbij gaan. Nodig mensen uit die dicht bij je staan en een grote rol spelen in jouw leven.

2. Jaag je droombaan na

De kans is groot dat jou carrière nog niet helemaal is wat je ervan voorgesteld had. Helaas heb je op deze leeftijd niet meer alle tijd van de wereld. Daarom is het belangrijk dat jij eindelijk je droombaan gaat najagen. Als je een carrièreswitch wil maken kan dat nu nog, maar niet meer voor al te lang.

3. Ga op avontuur

Is er een bepaalde reis die jij altijd nog hebt willen maken, maar heb je de tijd er niet voor gehad, of geld, of niet de mogelijkheid hiertoe? Ga dit dan eindelijk een keertje doen. Dit is het perfecte moment om er even tussenuit te gaan om een spannend avontuur te beleven.

Bucketlist

4. Wees niet zo boos meer

Je bent te oud om nog met oud zeer rond te lopen. Ga dit dan dus ook niet doen. Doe er iets aan of zet het opzij. Het is tijd om zoveel mogelijk uit je leven te halen.

5. Begin aan je testament

Het is voor jou waarschijnlijk nog lang geen tijd om te gaan. Maar je bent nu wel op een leeftijd gekomen waar de dood toch dichtbij kan komen. Zorg dan dus ook dat je zaken op orde zijn. Leg dus vast wat er met jou bezittingen gebeurd nadat jij er niet meer bent.

6. Start een nieuwe traditie

Je zou eens moeten beginnen met een nieuwe traditie. Wat het ook is. Doe iets nieuws waar je jaarlijks naar uit kan kijken. Dit houdt het leven leuk.

7. Stop met het zorgen maken over wat anderen van je vinden

Ten eerste bereik je er niks mee en ten tweede ben je te oud om je hier zorgen over te maken. Het is tijd om te gaan genieten van je leven. Doe wat jij wil doen en waar je behoefte aan hebt. Dit is de enige manier hoe jij met een voldaan manier kan leven.

8. Begin met een teamsport

Niks is leuker dan het spelen van een teamsport. Dit is de perfecte manier om uit de sleur van het dagelijkse leven te geraken en een goede band op te bouwen met je teamgenoten.

Basketballen

9. Maak je relatie weer spannend

Jij en je partner groeien misschien een beetje uit elkaar maar laat dit je relatie niet stagneren. Probeer het weer iets spannender te maken door flirterige berichten te sturen en door nieuwe dingen uit te proberen in de slaapkamer. Ook is het een goed idee om af en toe met een leuke verrassing voor je partner te komen.

10. Ga er op uit

Heb je je altijd al op een bepaalde manier willen kleden? doe dat dan. Ben je al lang single? Download dan die datingapps. Behoefte aan een nieuwe impuls voor je carrière? Ga dan netwerken op verschillende events. Kom in actie en denk daarbij niet te veel aan wat anderen ervan denken.

11. Ontdek een nieuwe passie

Er is vast wel iets waar je altijd al nieuwsgierig naar bent geweest maar wat je nog nooit hebt geprobeerd. Begin bijvoorbeeld met het spelen van piano of ga starten met het ontwikkelen van videogames. Wacht niet langer en ontdek je nieuwe hobby.

12. Zoek oude vrienden op

Naarmate je ouder wordt groeien veel vrienden uit elkaar. Dit is heel normaal, maar dit betekent niet dat je je oude vrienden niet meer kan opzoeken om goede oude tijden te doen herleven.

13. Zorg voor je ouders

Je ouders worden ook een dagje ouder en het is tijd om iets terug te doen voor de jarenlange zorg die zij jou hebben gegeven. Begin er dus mee om ze af en toe is een handje te helpen.

14. Vernieuw je kledingcollectie

Je gaat een nieuwe fase in je leven in en daar kan ook een nieuwe kledingstijl bij horen. Loop je kledingcollectie dus door om te kijken of jij een dagje de stad in moet om te gaan shoppen. Let op: deze kledingstukken dien je direct te verbranden wanneer jij de 30 bent gepasseerd.

15. Geef anderen advies

Hoeveel had het jou kunnen helpen als jij je jongere zelf advies zou kunnen geven. Precies ja. Wees dus de mentor van een jonger persoon want dit kan een grote impact hebben op iemands leven.

16. Denk na over je pensioen

Je wordt ouder en hoewel het nog ver weg lijkt moet je met een schuin oog al gaan kijken naar je pensioen. Geloof ons, je wil op je oude dag niet drie keer na te hoeven denken over elke cent die je uitgeeft. Voorkom dus dat je geen cent te makken hebt op het moment dat je te oud bent om te werken.

17. Eet gezonder

Hoe ouder je wordt hoe belangrijker het is om gezonder te eten. Je wordt makkelijker ziek en het duurt langer om ervan te herstellen. Probeer de kwaliteit van je leven dus hoog te houden door gezonder te eten.

Bucketlist

18. Omarm verandering

Je bent nou eenmaal op een leeftijd waarop bepaalde dingen in je leven gaan veranderen. Maak je hier niet druk om en omarm deze veranderingen omdat ze ook weer nieuwe deuren voor je kunnen openen.

19. Trakteer jezelf

Wees niet te hard voor jezelf en trakteer jezelf eens, want dat verdien je. Ga dus een keer op vakantie naar dat luxe resort of vlieg een keertje business class.

20. Stop met uitstellen

We doen het allemaal wel is en dat is normaal. Maar je bereikt er helemaal niks mee om alles maar zo veel mogelijk uit te stellen. Kom de realiteit dus onder ogen en ga aan de slag.

21. Ga terug naar school

Heb je altijd al die ene studie, die cursus of dat ene vak willen volgen, doe dat dan. Begin hier mee voordat het te laat is. Nu is je kans!

22. Stop met slechte gewoontes

Je drinkt misschien te veel alcohol, eet te veel junkfood en kijkt te veel tv. Stop daar direct mee want je wordt te oud om met deze gewoontes door te gaan. Kom nu dus in actie want je gezondheid zal er steeds meer onder komen te lijden.

23. Neem danslessen

Iedereen heeft wel een bepaalde type dans die ze leuk vinden. Wacht dan ook niet langer en start met het nemen van danslessen want het is zowel goed voor je fysieke als mentale gezondheid.

24. Neem een financieel adviseur in de arm

Misschien wil je een huis gaan kopen of moet je een hypotheek aflossen en dit is financieel best ingewikkeld. En omdat je waarschijnlijk geen expert bent op dit gebied is het beter om in gesprek te gaan met een financieel adviseur.

25. Verlaag je stresslevel

Iedereen heeft wel eens last van stress maar laat het je niet opbreken. Begin met mediteren, las af en toe een pauze voor jezelf in of start met yoga. De resultaten zullen verbluffend zijn.

26. Maak een archief van je leven

Je hebt waarschijnlijk zowel online als offline allemaal persoonlijke foto’s en documenten rondslingeren. Probeer dit bij elkaar te verzamelen om dit goed te ordenen en op één plaats te bewaren. Zo kan je je levensverhaal makkelijker doorgeven aan je kinderen.

27. Hou een dagboek bij

Het klinkt misschien stom en kinderachtig maar dat is het niet. Je maakt een heleboel mee in je leven waar je bepaalde dingen ook weer van vergeet. Schrijf dingen die je niet wil vergeten dus op zodat je later nog is met een glimlach terug kan lezen wat je allemaal meegemaakt hebt.

Bucketlist

28. Begin een bedrijf

Je hebt genoeg levenservaring om een eigen bedrijf te kunnen leiden en je bent jong genoeg om de hoge werkdruk aan te kunnen die hierbij komt kijken.

29. Steun een goed doel

Jij hebt misschien een goed leven maar er zijn genoeg mensen in nood. Je bent nu op een leeftijd dat je mogelijk het één en ander kan missen. Daarom is het ook niet zo’n slecht idee om de rest van de wereld een handje te helpen. Dit kan je doen door éénmalig of structureel geld te doneren aan een goed doel.

30. Leer om goed te koken

Je wil niet je hele leven die simpele pasta- en rijstgerechten eten. Daarom is het belangrijk dat je tenminste een paar goede maaltijden leert koken. Zo kan jij af en toe genieten van een zelf-gemaakte kwaliteitsvolle maaltijd.