Wat zijn de grootste leugens over een perfecte plaatje in een relatie?

Er is een aantal leugens die mensen zich voorhouden, omdat ze het gevoel hebben dat de perfecte relatie er op een bepaalde manier uitziet volgens hen. Maar bij elke relatie gaat het anders en sommige dingen lijken voor veel mensen perfect, maar zijn eigenlijk grote leugens. Want een relatie is simpelweg niet perfect. Althans, een gezonde relatie is niet altijd top.

Dit zijn de 5 allergrootste leugens die het beeld van een perfecte relatie niet goed schetsen. Deze 5 leugens moet je absoluut uit je hoofd zetten. Geloof ons maar.

1. Ik moet me altijd aangetrokken voelen tot mijn partner

In een relatie gaat het op en neer. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. En sommige mensen denken dat ze zich altijd aangetrokken moeten voelen in een perfecte relatie, maar niets is minder waar.

Soms is het logisch dat je minder verliefd bent en dus minder aangetrokken voelt tot je partner. Zo kan je ook minder zin hebben om intiem te doen. Dus zet uit je hoofd dat het altijd maar happy-life moet zijn, want een gezonde relatie bestaat ook uit dalen.

leugens

2. Mijn partner moet precies dezelfde interesses hebben

Wanneer jullie allebei dezelfde interesses hebben, is dat natuurlijk leuk. Maar het is ook goed om allebei aparte interesses te hebben. Want wanneer jullie bijvoorbeeld alles weten van F1, kunnen jullie elkaar niet nog iets bijleren dat de ander nog niet weet. Dus het is juist heel gezond om ook andere interesses te hebben dan je partner.

3. Ik mag geen ruzie hebben met mijn partner

Het leven is geen ponykamp, zei een wijs man ooit. Geloof deze oude ziel, want het is echt waar. Het leven en je relatie zijn niet altijd helemaal top. Een ruzie is bijvoorbeeld heel erg goed, omdat je daarna weer precies weet waarom je zo blij bent met de ander.

ruzie leugens

4. Ik mag niet twijfelen

Twijfels in een relatie zijn niet leuk, maar horen er wel bij. Want het houdt je scherp en je bent kritisch op je relatie. En té kritisch is ook niet fijn, maar een beetje kritisch is eigenlijk goed. Dus twijfel af en toe en ben niet bang dat dat er niet bij hoort.

5. Ik moet altijd bij mijn partner willen zijn

Wanneer je even met je vrienden gaat chillen, moet je je vriendin missen. Dat is absoluut niet waar. Soms moet je quality time hebben met je vrienden en niet bij je partner zijn. Zo heb je ook tijd zonder elkaar en geniet je maar al te erg van de momenten wanneer je wél bij je vriendin bent.