Wie is Zendaya?

Zendaya is geboren op 1 september 1996 in Oakland, Californië. Toen ze nog op school zat, speelde ze in verschillende musicals. Ze volgde ook een toneelopleiding bij het California Shakespeare Theater en bij het American Conservatory Theater. Zendaya heeft drie jaar gedanst bij een dansgroep genaamd Future Shock Oakland, waar ze hiphop- en huladansen leerde. Een alleskunner.

 

In 2009 kwam haar doorbraak als als model voor Macy’s, Mervyns en Old Navy. Daarna ging ze ook nog acteren in de Disney Channelserie Shake It Up als Raquel Blue samen met Bella Thorne. Sindsdien is ze internationaal bekend geworden en veel op televisie te zien. Ze heeft veel de hoofdrollen gehad in andere Disney Channelseries. De knappe Amerikaanse actrice, zangeres, danseres en model is ook te zien in veel films.

Spider-Man: No Way Home

De 25 jarige alleskunner is de actrice in de laatste film over Spider-Man. Op 13 december was de première van de film en raakte het internet maar niet uitgepraat over Zendaya, de vriendin van Spider-Man himself, acteur Tom Holland.

In ‘Spider-Man: No Way Home’ is Tom Holland voor de derde keer te zien als de beroemde stripheld. Maar ook Zendaya speelt een hoofdrol: ze kruipt in de huid van z’n vriendin, Michelle Jones. In de nieuwe film ligt de identiteit van de superheld op straat.

Het is niemand ontgaan hoe knap de actrice is. Hieronder vind je de fijnste Instagram-foto’s van Zendaya:

Als Spider-Man moet je natuurlijk wel gespierd zijn. Zo kwam Tom Holland in 6 weken tijd 7 kg spiermassa aan voor zijn rol als Spider-Man.