Tom Holland moest trainen voor zijn rol als Spider-Man

De Spider-Man acteur kwam maar liefst zeven kilo aan voor zijn rol als Spider-Man. In tegenstelling tot andere superhelden is Spider-Man meer atletisch en lichtvoetig in plaats van breed en sterk. Tot is het belangrijk om er ook als Spider-Man heel afgetraind uit te zien. De superheld is een vechtersbaas en iemand met ondergewicht zou natuurlijk niet kunnen. Vandaar dat Tom Holland een explosief trainingsschema volgde om zichzelf in de juiste conditie te krijgen.

Personal trainer George Ashwell hielp hem zijn doel te bereiken

Toen hij begon aan Spider-Man was hij net klaar met het afvallen voor een andere rol. Hij had dus slechts zes weken om aan zijn lichaam te werken. Vandaar dat hij een personal trainer ingeschakelde genaamd George Ashwell. Samen hebben ze toen als doel gezet om zeven kilo spiermassa aan te komen zonder lichaamsvet.

Om zoiets te bereiken, moest er heel intensief gewerkt worden. Hij deed bijvoorbeeld meerdere spiergroepen in één sessie. De bedoeling van het trainingsschema was hij dat hij breed genoeg werd voor zijn Spider-Man pak, maar tegelijkertijd mobiel genoeg om snel te kunnen rennen, iets wat van Tom Holland verlangd werd in het script.

Tijdens een trainingssessie deed hij vervolgens deadlifts, de incline press, maakte hij gebruik van de dip bar en dumbells. Ook bear crawls, renegade rows en chin ups waren oefeningen die hem goed hebben geholpen. Tot slot ging hij ook nog elke dag joggen om zijn lichaam zo droog mogelijk te houden. Qua herstel werd het ook serieus aangepakt. Na elke sessie kreeg hij bijvoorbeeld een massage van minstens tien minuten.

Ook voeding was belangrijk om aan te komen in spiermassa

Om in gewicht aan te komen koos hij per maaltijd voor twee porties proteïne, twee porties koolhydraten en twee porties groenten. Iedere portie is daarbij ongeveer het formaat van een vuist. Tom Holland at eerder al de helft hiervan, maar om écht aan te komen was dit noodzakelijk.