De meest gestreamde films van 2021 in Nederland

Uiteraard is smaak iets waar je niet over kan twisten. Echter stelde FlixPatrol een lijst samen met de meest gestreamde films van 2021. Dus vertrouw jij de andere filmkijkers? Dan zullen de onderstaande films hopelijk de moeite waard zijn.

 

Tenet

In Tenet zit alles verborgen wat je mag verwachten van een topfilm: actie, spanning en een complex verhaal. Uiteraard staat de heldendaad centraal, maar er is meer wat deze film de moeite waard maakt.

 

Promising Young Woman

Sommige vrouwen kun je maar beter links laten liggen en dat blijkt maar weer in ‘Promising Young Women’. Een danseres in een nachtclub heeft de gewoonte om mannen te verleiden en met hen mee te gaan. Eenmaal  in het huis van de man in kwestie aangekomen, veranderd de aantrekkelijke dame in een op wraak beluste vrouw.

 

Nobody

Wanneer twee dieven op een avond inbreken in zijn huis in een buitenwijk, weigert Hutch zichzelf of zijn familie te verdedigen in de hoop ernstig geweld te voorkomen. Zijn zoon Blake is daardoor enorm teleurgesteld en zijn vrouw lijkt het voor gezien te willen houden.

 

Free Guy

In ‘Free Guy’ besluit een bankbediende die ontdekt dat hij eigenlijk een personage in een videogame is, de held van zijn eigen verhaal te worden… een verhaal dat hij zelf herschrijft. Nu hij weet dat hij in een wereld leeft waar geen grenzen zijn, is hij vastbesloten die wereld te redden voordat het te laat is.

 

Zack Snyder’s Justice League

Dit is de lange versie van Justice League en alleen al vanwege die reden de moeite waard. Snyder stelt je in ieder geval niet teleur.

 

Dune

Van elk boek kan je een film maken, maar voor Dune is dat minder vanzelfsprekend. Toch slaagt regisseur Denis Villeneuve in die opdracht en samen met Frank Herberts verandert de klassieker in een briljante film.

 

Knives Out

Knives Out is de eerste film van Rian Johnson en Daniel Craig. Die samenwerking slaagt bijzonder goed. In film moet Blanc de mysterieuze dood van een schrijver onderzoeken en dat lijkt een onmogelijke opgave als alle kinderen van de schrijver verdachten zijn.

 

Wrath of Man

Bijna elke film met Jason Statham is goed en Wrath of Man is geen uitzondering. Na een dodelijke roofoverval wordt een bendelid ervan verdacht een undercover agent te zijn. Dat zorgt voor de nodige spanningen.

 

Ferry

De Nederlander Ferry Bouman (Frank Lammers) werkt voor de Amsterdamse drugsbaron Ralph Brink. Het verhaal is simpel, maar alle elementen voor een spannende film zijn aanwezig. Ferry is namelijk de crimineel die klusjes uitvoert voor Brink en wordt daarvoor vorstelijk beloond.

 

Raya and the Last Dragon

Raya and the Last Dragon is een animatiefilm wat een volksverhaal uit de middeleeuwen laat zien, vol met draken en magische elementen. De draken vormen als het ware het centrale punt en het laatste exemplaar moet verslagen worden.