Jim Dotzenbrod en zijn dochter zochten een oude treincabine

“De toenmalige partner van mijn dochter vertelde me dat er zo’n 30 mijl verderop een treincabine stond bij een bergingswerf,” zei Jim Dotzenrod (65) tegen Insider. De oude cabine zou worden omgesmolten tot ijzer, maar Jim slaagde erin een deal te sluiten en wist de treincabine te kopen voor $8.000. Het werd gebouwd in 1973 en woog 52.000 pond.

Van treincabine naar waanzinnige Airbnb

Het vinden van een treincabine was een uitdaging, maar het verplaatsen van de schroothoop naar Jim was een ander obstakel. Maar niet getreurd, de handigheid van Jim kwam goed van pas. Het kostte ongeveer $2.000 om de buis te vervoeren. Het renovatieproces van $4.000 begon met het strippen van de oude trein.

De oude treincabine heeft twee slaapplaatsen: een queensize bed en een stapelbed dat plaats biedt aan maximaal vier personen. Ook is er een badkamer, een keuken met een magnetron en koelkast, een dubbele kookplaat en benodigdheden voor cocktails. De luxe details zijn dat de accommodatie beschikt ook over airconditioning, WiFi en een tv. De oorspronkelijke charme van de cabine wilden Jim en zijn dochter behouden, dus hebben ze de originele conducteursstoelen en leuning bewaard.

Het hele renovatieproject duurde ongeveer zes maanden voordat het in november 2016 werd voltooid. Jim vertelde Insider dat hij ongeveer 300 uur aan het project had gewerkt. Check hieronder de foto’s van de unieke accommodatie op Airbnb:

oude trein airbnb amerika

trein cabine woonkamer

Zin in een weekendje weg met je vrienden? Je kan deze Airbnb met kartbaan nu huren met 16 vrienden.