Hoelang heb je gemiddeld last van liefdesverdriet?

Liefdesverdriet is niet iets waar we graag over nadenken. Zeker niet als jij net een relatie zit en op een roze wolk verkeert. Ook als je al lang een relatie hebt kan het gebeuren dat om welke reden dan ook jullie liefdesavontuur ten einde komt. Mocht het toch voorkomen dat jouw hart wordt gebroken, dan kan het lijken alsof je nooit meer de oude wordt. Maar uit onderzoek blijkt dat dit niet het geval is. Hoelang heb je nou echt last van liefdesverdriet?

Het onderzoek naar liefdesverdriet komt uit The Journal of Positive Psychology. Daar komt eerst in naar voren dat wij mannen er even lang over doen om over een gebroken hart heen te komen dan vrouwen. Een grote groep van studenten tussen de 18 en 25 deelden hoelang het voor hen duurde voordat ze het gevoel hadden over hun ex heen te zijn. Dat dit niet binnen een paar dagen gebeurde, is logisch. Toch zei zo’n driekwart van de studenten dat zij dit na 11 weken wel waren.

liefdesverdriet

Liefdesverdriet verwerken binnen enkele weken

Elf weken dus, waarin je zal moeten leren om opeens als vrijgezel door het leven heen te kunnen. Minder of meer weken om je liefdesverdriet te verwerken, kan natuurlijk ook. Overkomt het jou dat je partner je verlaat, dan is het in elk geval een optie om die 11 weken af te turven. Na verloop van tijd zal je je volgens het onderzoek in elk geval een stuk beter gaan voelen.

Voorkomen is echter beter dan genezen. Heb jij dus het gevoel dat het zomaar eens kan zijn dat je partner van plan is om je te verlaten, let dan goed op de tekenen. Een gebroken relatie komt niet zomaar uit de lucht vallen. Vaak spelen er onderhuids al dingen waar jullie gewoon echt aan moeten werken. Check daarom onze 10 tips voor mannen met relatieproblemen.