Waarom doet liefdesverdriet altijd pijn?

Het kan zijn dat het niet je eigen keus was om uit elkaar te gaan en dan doet het sowieso pijn. Jij zag een toekomst met de vrouw van je dromen, alleen ziet zij het niet meer zitten. Maar ook als je het eigen keus was en de relatie eigenlijk geen toegevoegde waarde meer had, zelfs dan doet het pijn. Dat komt omdat je lange tijd alles met een persoon hebt gedeeld en dit ineens wegvalt. Ineens sta je er alleen voor. Dat is sowieso slikken. Neem gerust even de tijd om down te zijn en ga wat vaker dan normaal de kroeg in. Maar na een tijdje is het tijd om verder te gaan en weer normaal te gaan doen. Je liefdesverdriet verwerken gaat stukken eenvoudiger met de volgende tips:

Doe geen idiote dingen waar je spijt van krijgt

Doordat je veel verschillende emoties voelt, kun je de neiging hebben om iets geks te doen om die emoties even aan de kant te zetten. En dat is niet per se slecht, maar let wel op dat je geen dingen gaat doen waar je spijt van krijgt. Het beste wat je kunt doen is in je achterhoofd houden dat dit gevoel maar tijdelijk is en de gevolgen van eventuele acties kunnen blijvend zijn. Ga wat vaker uit, doe soms wat onbezonnen dingen maar overdrijf het dus zeker niet.

liefdesverdriet verwerken relatie tips MAN MAN

Laat het liefdesverdriet en de pijn toe

Dit klinkt misschien wat raar. Het is ook iets wat veel mannen niet doen. Maar het is juist belangrijk om verdriet en pijn te voelen en het niet weg te stoppen. Op de één of andere manier zijn mannen vaak geprogrammeerd om negatieve emoties zoals verdriet en spijt weg te drukken, maar dit heel ongezond. Het kan er zelfs voor zorgen dat je je emotioneel gaat afsluiten in de toekomst. Accepteer je verdriet en omarm het. Mocht je hier echt enorm veel moeite mee hebben en het gevoel hebben dat je niks kan toelaten, wellicht is het dan verstandig om hier hulp bij te zoeken. Zoek een uitlaatklep.

Ga niet meteen weer daten

Iemand bij je hebben om de leegte op te vullen is prima, als je daar wel eerlijk over bent tegen haar natuurlijk. Maar je ziet vaak dat mannen meteen weer gaan daten. Maar als je meteen serieus gaat daten is de kans op een goede relatie zeer klein. Je kiest al snel voor de eerste die beschikbaar is en niet per se voor iemand op wie je echt verliefd kan worden. En wanneer dat wel het geval is, ga dan niet te snel. Neem eerst rustig de tijd voor jezelf en laat alles inzinken. Ga pas serieus met iemand daten wanneer het gevoel voor de ander helemaal weg is.

Accepteer wat is gebeurd

Als jij degene bent die gedumpt is, kijk je vaak vooral naar de goede momenten. Aan de andere kant kijk je als jij het beëindigd hebt vaak alleen naar de negatieve momenten. Maar als je eerlijk bent zijn beide gedachtegangen niet fair. Je kunt het ook zien als een soort wake-up call. Als je gedumpt bent kun je leren van de verwijten die je worden gemaakt. En als jij het uitmaakt heb je in elk geval geleerd wat je niet wil. Accepteer het, leer ervan en doe hier je voordeel mee in je volgende relatie.

Neem afstand van je ex

Op zijn minst tijdelijk. Je bent gewend om dagelijks met haar te praten en dingen meteen aan haar te vertellen. Het kan dan ook verleidelijk zijn om hiermee door te gaan. Maar verstandig is het meestal niet. Geef elkaar wat ruimte, dan kun je daarna wellicht toch als vrienden verdergaan. Geef ook gewoon aan dat je ruimte wil en probeer haar social media vooral te vermijden. Zij zal dit echt wel snappen.

liefdesverdriet verwerken relatie tips MAN MAN

Spendeer tijd met je vrienden en familie

Als je gewend bent om veel tijd met je partner te spenderen, vraag je jezelf na een breuk misschien af wat je toch moet met al die tijd. Je kunt dit in je eentje opvullen, wat deels ook een goede oplossing is. Maar tijd spenderen met de mensen om je heen is ook zeker een goed plan. Familie en vrienden maken je gelukkiger en laten je als het goed is ook weer zien dat je geliefd bent. En wat andere perspectieven op de situatie zijn ook welkom, in plaats van alleen je eigen kijk op jullie break-up.

Zie het als een kans

Helemaal aan het begin zul je het nog niet zien, maar een breuk biedt ook kansen. Het is namelijk niet alleen een einde maar ook een begin. Je hebt er als het goed is van geleerd, kent jezelf beter, weet beter wat je wil en zeker ook wat je niet wil. Neem dit mee en ga door naar een beter hoofdstuk in je leven.

Het zou ook weleens aan fouten van jouw kant kunnen liggen, zorg dan dat je die in de toekomst niet meer maakt.