Een tiny house is een wereldwijd fenomeen geworden

Het begrip tiny house is voor steeds meer mensen een bekend iets. Het is namelijk, zoals de naam eigenlijk al verklapt, een klein huis waar je daadwerkelijk in kan wonen. Het voordeel is dat je bijna geen kosten maakt om het huis te laten bouwen, laat staan de kosten die bespaard worden om überhaupt bouwgrond te kopen.

Steeds meer studenten huren een stukje grond ergens in de stad waar ze studeren en plaatsen zo’n tiny house. Het enige nadeel van zo’n huisje, is dat het als bouwpakket aankomt. Je moet hem dus zelf nog eerst helemaal in elkaar weten te flansen. Deze fabrikant weet wel beter: een opvouwbare mini-huis die binnen drie uur ready is om in te wonen.

 

 

opvouwbare mini-huis

Een luxe huisje

Het Brette Haus, dat is de naam van het opvouwbare mini-huis. Gelijknamig aan de fabrikant van de mini-woning. Het huisje wordt geleverd als kubus, die vrij makkelijk te vervoeren is, mits je een dag een vrachtwagen met chauffeur kan regelen om hem op zijn plaats te zetten. Maar wanneer hij op plaats van bestemming is, kan zelfs een kind dit huis in elkaar zetten. Het enige wat namelijk hoeft te gebeuren, is dat het huis uitgevouwen wordt. Daardoor ontstaat er opeens veel meer plek in de woning en wordt de woonoppervlakte heel veel groter gemaakt.

Het vouwmechanisme zorgt ervoor dat de woning in een kleine drie uur helemaal klaar kan staan om erin te gaan wonen. Maar dat is niet het enige voordeel dat deze mini-woning te bieden heeft.

 

Opvouwbare mini-huis voor een klein bedrag

De mini-huisjes worden namelijk gemaakt van CO2-neutraal, duurzaam hout, kunnen worden voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is het huis getest op dat het ongeveer 100 keer verhuisd kan worden, zonder dat er iets stuk gaat aan het mechanisme of aan de constructie. En de prijs is ook heel vriendelijk: de variant van 22 vierkante meter voor 18.700 euro en die van 48 vierkante meter voor 30.000 euro. Je kan er dus ook nog voor kiezen om er extra opties op te laten zetten, maar dat is optioneel.