NBA-speler LeBron James

De 35-jarige LeBron James is een lieveling voor velen van het publiek. Hij is niet alleen één van de beste basketballers ter wereld, ook is het een hele spontane en sympathieke gast. LeBron James moet, net zoals elke andere topsporter, in perfecte conditie blijven. Zo is het belangrijk dat hij een goede spiergroei heeft én dat hij niet te veel aankomt. Voor deze twee dingen moet hij een aantal dingen doen. In dit artikel lees je één van die dingen: zijn dieet. Want wat moet je eten en drinken om in shape te blijven als topsporter?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LeBron James (@kingjames)

Het dieet van LeBron James

Laten we voorop stellen: deze man doet er écht alles aan om in topconditie te blijven. Hij staat erom bekend dat hij jaarlijks ongeveer 1.5 miljoen dollar uitgeeft aan verzorging voor zijn lichaam. Daarbij hoort (heel soms) een strak dieetplan. In 2014 postte LeBron James zelf zijn dieet. Het belangrijkste bij zijn dieet: geen suikers. Daarnaast eet hij ook geen koolhydraten en geen zuivelproducten en zorgt hij ervoor dat hij veel eiwitten binnen krijgt. Het enige wat hij nog at was vlees, vis, fruit en groenten. Dit volgt hij 67 dagen achter elkaar om in shape te komen. En dat was een tijdje nodig, toen hij even geen wedstrijden had en veel te veel ongezonde voeding naar binnen had gewerkt.

Sinds hij weer op normaal gewicht zit en genoeg traint, eet hij alles wat lekker is. Als ontbijt neemt hij het liefst een lekkere boterham, of ja, vijf daarvan. Daar doet hij siroop, aardbeien en banaan op. En een stuk of vier eieren erbij en de dag kan beginnen. Door de dag heen eet hij alles wat lekker is en in de avond is zijn toetje misschien nog wel het belangrijkst. Een grote man moet groot eten, dat blijkt maar weer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LeBron James (@kingjames)

Geen strikt dieet meer tijdens het seizoen

Sinds hij fanatiek aan het sporten is, maakt het hem niets meer uit of hij zich strak aan een dieet houdt of niet. Behalve als het uit de klauwen loopt, dan trekt zijn coach aan de bel en houdt hij zich een beetje in. Maar over het algemeen eet deze man eigenlijk alles wat los en vast zit.