Batman: Dark Knight Rises

Iedereen heeft wel eens een film van Batman gezien of kent hem als superheld. Of het nou een hele oude film is, of één van zijn nieuwste, dat maakt niet uit. Natuurlijk vallen er een aantal dingen op wanneer je de film kijkt. Ten eerste: het uniform en de uitrusting die Batman draagt. Maar wat we absoluut niet moeten vergeten, is dat Batman altijd hele vette voertuigen heeft. Zo kennen we natuurlijk allemaal de Batmobiel. Maar het is een man gelukt om een Batpod na te maken. Je weet wel, die motor waar Batman op reed in de films. Bizar, want hij lijkt écht veel op de motor uit de film.

batpod e-bike voorkant

Man bouwt Batman e-bike

Een man in de stad Melbourne was op slag verliefd op de motor van Batman en besloot er een precies na te maken in zijn garage. Hij verzamelde alle materialen om de e-bike te maken en begon met bouwen. Overigens bespaart hij daar veel geld mee: je kan de Batpod ook gewoon kopen bij speciale verkopers. Daar betaal je dan rond de 60.000 euro voor één zo’n motor. Natuurlijk is de e-bike heel vet om te gebruiken op cosplay events, of gewoon om door de straten van je buurt te cruisen.

Leuk feitje: de banden die bij zijn e-bike zijn gebruikt zijn Hoosier Dirt Ovals, dit zijn ook precies de banden die zijn gebruikt voor de motor in de film. De productie van deze bike zal wel wat gekost hebben, want de maker heeft de e-bike te koop gezet voor 8000 dollar. Toch net een stukje minder dan de Batpod motor.

batpod-e-bike-batman

Zelf een e-bike bouwen

Je moet écht wilskracht en doorzettingsvermogen hebben om zo’n motor na te bouwen. Het is natuurlijk geen makkelijke klus, want niemand verkoopt onderdelen die passen om zo’n uniek design. Je moet dus eerst zelf alles lassen en dan hopen dat alle onderdelen gaan passen. Overigens heeft deze man ervoor gekozen om er pedalen op de zetten, zodat hij ermee kan fietsen. Daarmee is het legaal om de straat op te gaan met dit monster.