TMC Dumont, zoals de imposante creatie van voormalig F1-coureur Tarso Margues is genoemd, heeft in alle opzichten veel weg van de welbekende Batmobile. De automaat is voorzien van een Rolls-Royce Continental vliegtuigmotor die 300 pk levert. Het aandrijfsysteem was een unieke keuze voor Marques met als doel de motor te laten brullen. Check de video hierboven of ‘m dat gelukt is. Kleine spoiler: ja.

Voormalig F1-coureur bouwt brute motor bestaande uit vliegtuigonderdelen

Ongeloof was een van de drijvende factoren voor de gepensioneerde Formule 1-coureur bij het bedenken van dit tweewielige wonder. “Ik wilde een heel andere conceptfiets – een waarvan mensen niet dachten dat die echt was”, zegt hij. “Het moest ook 100 procent functioneel zijn en vol technische oplossingen die nog nooit eerder waren gedaan.” Zeggen dat zijn plan gelukt is, is een understatement. Het resultaat is de spraakmakende TMC Dumont, die niet misstaan bij Christian Bale in één van de Batman-films.

F1

Vergeet het standaard twee- of viertakttarief; deze wegraket heeft een Rolls-Royce Continental vliegtuigmotor met een vermogen van 300 pk. De keuze van het aandrijfsysteem was volgens Marques eenvoudig: “De TMC Dumont verdiende iets heel unieks en krachtig, en met een geweldig geluid en uiterlijk. Een normale motor zou zo saai zijn.” Het geheel rolt op onevenredig brede 36-inch wielen.

Elk gedeelte was een uitdaging, maar ik wist dat het concept perfect zou werken.

Maar het hele project kwam waar moeizaam en traag op gang. “Ik droomde al meer dan 15 jaar van die motor, maar kreeg niet de exacte motor die ik wilde”, zegt Marques. Toen het juiste middelpunt van de zescilinder eenmaal was gevonden, duurde de constructie van de motorfiets ruim zeven maanden. “Elk gedeelte was een uitdaging, maar ik wist dat het concept perfect zou werken.”

F1 2 F1 4

Hoewel de voormalig F1-coureur geen plannen heeft om de TMC Dumont te verkopen, kan iedereen die geïnteresseerd is contact met hem opnemen via zijn website – ook als je benieuwd bent naar wat voor andere vette apparaten hij in elkaar knutselt. Neem anders ook even een kijkje op zijn Instagram.

F1-coureur