Tips om een onbekende vrouw aan te spreken

Het is natuurlijk begrijpelijk dat het niet altijd even gemakkelijk is om zomaar in het openbaar op een onbekende vrouw af te stappen. Wanneer je het op de juiste manier aanpakt en haar persoonlijke grenzen respecteert, hoef je niet als een engerd over te komen. Ben jij een echte casanova of vind je het stiekem toch wel lastig? Hieronder vind je het antwoord op de vraag: hoe stap je op een vrouw af?

 

1. Ga de deur uit

Om mensen te ontmoeten en te leren kennen, is het natuurlijk de bedoeling de deur uit te gaan. Op iemand afstappen moet niet te geforceerd zijn. Het is niet de bedoeling dat je al een plan maakt voordat je van huis vertrekt, tenzij je al iemand op het oog had en je haar zal gaan ontmoeten op een feestje. Zorg ervoor dat het spontaan verloopt en je pas op iemand afstapt als je contact hebt met iemand.

Tip: houd rekening met de omgeving waarin je jezelf bevindt. Ben je in een slecht verlicht steegje, een verlaten parkeerplaats of een leeg metrostation, dan zal je niet snel slagen.

2. Maak oogcontact

Het kan je zomaar overkomen: je loopt op straat en plots sta je oog in oog met misschien wel je toekomstige liefde. Om iemand te leren kennen is het goed om eerst oogcontact te maken voordat je haar aanspreekt.

flirten met oogcontact maken hoe

Als je zeker weet dat jullie blikken elkaar hebben gekruist en je daaruit aan kunt opmaken dat ze je wel ziet zitten, kun je overgaan naar de volgende stap: flirten.

3. Let op de lichaamshouding

Dit is een hele belangrijke. Iemands lichaamstaal zegt namelijk heel erg veel over hoe de persoon zich op dat moment voelt. Buigt ze zich onzeker naar voren, fronst ze, kijk ze weg of keert ze snel d’r rug? Dan kan je het maar beter opgeven. Ze is dan niet geïnteresseerd of voelt zich geïntimideerd.

Lichaamstaal zegt overigens niet alles. Vrouwen hebben vaak de neiging vriendelijk over te komen. Ook als zij zich niet gemakkelijk voelen bij de situatie. Probeer goed te letten op de signalen of ze zich aangetrokken voelt tot je.

4. Stap op de vrouw af en maak een praatje

Het moment van de waarheid. Hoe stap je op een onbekende vrouw af? Je hebt haar van top tot teen geobserveerd en weet wat je te doen staat. Hoe stap je op een onbekende vrouw af?

Heeft ze je poging tot het maken van oogcontact toegelaten en geeft haar lichaamshouding aan dat ze jou ook wel ziet zitten? Dan kun je een poging doen om het ijs te breken. Misschien hebben jullie bepaalde overeenkomsten of lezen jullie hetzelfde boek. Hou het lekker luchtig.

6. Misschien zit er meer in

Loopt het gesprek lekker op gang en heb je het idee dat zij ook op haar gemak is, dan kun je na een gezellig voorstellen een keer met elkaar af te spreken of telefoonnummers uit te wisselen. Merk je toch dat ze niet dezelfde intentie heeft als jij, moet je dit accepteren en het laten gaan.

Hoe stap je op een onbekende vrouw af?

Een iets directere mogelijkheid is haar meteen mee uit te vragen. De kans is groot dat ze dit niet ziet zitten, omdat jullie elkaar pas net kennen, maar wie weet. Niet geschoten is altijd mis. Tip: begin low key. Vraag haar niet direct om een heel diner, maar stel voor om samen naar een leuk koffietentje om de hoek te gaan.