Zo kan jij met een vrouw flirten door oogcontact te maken

Op een speelse manier contact leggen in de hoop volgende signalen op te vangen die ons een bevestiging geven of juist niet. Dit klinkt simpel, maar is het zeker niet. Oogcontact is in feite een tijdelijke, krachtige verbinding tussen twee mensen. In feite een primitieve manier van contact leggen. Dat betekent niet altijd dat er sprake is van aantrekkingskracht.

Toch kun je het oogcontact gebruiken als basis voor een vervolg. Net als andere vormen van lichaamstaal kan zo’n oogcontact je al veel vertellen over de ander. Niet voor niets wordt er al eeuwenlang gezegd dat mensen knipperen met hun ogen wanneer ze liegen. Ook het niet lang kunnen volhouden van oogcontact lijkt geen positieve indruk achter te laten.

vrouwen versieren met complimentjes

Nog eentje: ogen zijn de vensters van de ziel. Met andere woorden, gebruik de kracht van het oogcontact optimaal en er gaat een wereld aan mogelijkheden voor je open. Dat wil niet zeggen dat je op los kunt gaan loeren, vaak werkt dat averechts. Met de volgende tips kan je jouw oogcontact skills upgraden.

1. Subtiel zijn is key

Oogcontact maken is leuk als je het op de juiste manier gebruikt. Dat wil dus niet zeggen dat iemand bijna letterlijk dood moet gaan staren. De kans is groot dat dit dus niet wordt gewaardeerd. Nog erger: kijk je iets te lang en te indringend een mooie vrouw aan, dan zal ze eerder denken dat je een of ander griezel met onzuivere bedoelingen bent. Dat zal ongetwijfeld niet je bedoeling zijn geweest.

Alhoewel veel vrouwen in het wel gewend zijn om bekeken te worden, kan zo’n langdurige visuele aanbiddingssessie net iets te veel van goede zijn. Wees dus subtiel als je haar interessant vindt en speel het spel met flair.

2. Volg haar voorbeeld

De echte gentleman weet dat hij met tact meer voor elkaar krijgt. Dat geldt ook voor het oogcontact. Vaak zijn enkele seconden al genoeg. Wees dus de eerste die weer wegkijkt. Merk je dat ze haar blik gedurende lange tijd op je richt, dan staat ze wellicht open voor meer.

oogcontact maken met vrouw flirten

In dat geval kan een subtiele glimlach voor wonderen zorgen. Merk je echter dat ze direct wegkijkt en je volledig negeert, ga het dan niet forceren. Zeker een eerste contact wat met het elkaar aankijken begint, mag best wel spontaan en ongedwongen zijn.

3. Ga het gesprek aan

Ben je zeker van je zaak doordat jullie blikken elkaar vaker dan eens kruisen, stap dan op de vrouw af en ga het gesprek aan. Uiteraard kan dat over van alles gaan, maar probeer altijd te voorkomen dat je het oogcontact vermeldt. Haar goedkeurende blik is een uitnodiging, meer niet.

Door het juist niet over het oogcontact te hebben (ze weet echt wel dat je haar aankeek), houd je het luchtig en interessant. Kortom, het oogcontact is de ultieme manier om te achterhalen hoe succesvol je versierpoging kan zijn. Het echter werk begint pas daarna.