Hoe moet je nat scheren?

Of je nu nat wilt scheren met een klassiek mes of dat je meer van de savety razors bent, feit is dat nat scheren ontzettend chill kan zijn. Je hebt een momentje voor jezelf, je voelt je fris en als het goed is eindig je met een gladde huid of een mooi verzorgde baard. Toch kan het ook gebeuren dat je scheren een minder chille bezigheid vind, omdat je huid begint te jeuken bijvoorbeeld. Om ervoor te zorgen dat bi jou alles net zo schepeltjes loopt hebben we hier vijf tips.

1. Doe het in de ochtend

Scheren, het is even een ontspannen en verfrissend momentje voor jezelf en een goede manier om de dag te beginnen. We raden het aan om dit in de ochtend te doen omdat de huid dan soepeler is. Wanneer je jezelf in de ochtend een clean shave geeft, heb je tegen het eind van de middag een goede look en ben je helemaal ready voor een afspraak.

2. Check de groeirichting van de haren

Je wilt natuurlijk een zo makkelijk en ontspannen mogelijke scheerbeurt hebben. Maar je wilt vooral ook dat aan het eind van de scheurbeurt je echt glad geschoren bent en dat er niet kleien stoppeltjes over zijn gebleven. Daarom is het belangrijk om te letten op de groeirichting van je haren, je wil bij het scheren zo min mogelijk weerstand hebben, voor een zo goed mogelijk resultaat.

3. Warm douchen

Warm water opent de poriën en versoepelt je baardharen, daarom kunnen we het aanraden om voor het scheren eerst te gaan douchen. Wanneer je na het douchen gaat scheren zul je vanzelf merken dat het een stuk makkelijker gaat.

scheren

4. Scheer niet met een oud mes

Ben je zo iemand die zijn scheermesjes net iets te lang bewaard? We kunnen je afraden om met te oude scheermessen te gaan scheren, omdat dit de kans op huidbeschadiging vergroot. Eigenlijk ga je met de oude messen meer trekken aan het baardhaar en zal het minder goed worden afgesneden. Dit vergroot onder andere de kans op ingegroeide baardharen.

5. Gebruik na het nat scheren de koude kraan

We raden het je aan om na het nat scheren, je kop onder de koude kraan te steken. Dit is niet alleen verfrissend, maar zorgt er ook voor dat poriën sneller gaan sluiten. Zo krijg je minder snel vuil wat weer goed is voor de juiste huidverzorging. Scheren is een moment, waarop je volledig op jezelf bent gericht. Het zou een ontspannende, maar ook verfrissende ervaring moeten zijn waar je van kunt genieten.

De huid kan makkelijk beschadigen tijdens een scheerbeurt, maar met deze tips voorkom je rode bulten en jeuk. Hopelijk zorgen alle tips ervoor dat je weer glad geschoren en fris de deur uit kan.

complete skincare product mannen xy made

Complete Skincare

XY MADE €84,99 Shop nu
cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu