Wat zijn Love Handles?

Love Handles (ook wel zwembandjes genoemd) zijn plat gezegd niks anders dan vetrolletjes in je zij. Vervelend, maar je lichaam slaat het overtollige suiker uit je voeding namelijk op als vet, zodat er een reserve voorraad aanwezig is. Het probleem wordt dus vooral veroorzaakt door de inname van koolhydraten en suiker. Dat is niet het enige, doordat we dankzij onze eetcultuur meer suiker consumeren dan ons lichaam feitelijk nodig heeft, worden de lichaamscellen minder gevoelig voor insuline. Dit stofje in juist nog om het suiker in ons bloed af te breken. Je raadt het al: er wordt minder suiker afgebroken en juist meer vet opgeslagen. Het gevolg: Love Handles die je niet door eenvoudig afvallen weg zult krijgen.

bierbuik trainen wegwerken voeding workout

Hoe kan je Love Handles wegwerken?

Het goede nieuws is dat je zelf veel kunt doen om de Love Handles weg te werken. Om het even duidelijk te maken: succesvol afvallen betekent niet alleen minder eten, maar ook bewust eten en bewust leven. Gewicht verliezen is mooi, maar overwicht is vaak het resultaat van een jarenlang fout eetpatroon. Het gaat dus om het doorbreken van een slechte gewoonte waar je inmiddels aan gewend bent geraakt.

Gelukkig kun je zelf veel doel om je doel te bereiken. Onderstaande drie tips help je in ieder geval op weg om een flink stuk af te vallen en die Love Handles weg te werken.

Tip 1: gezonde voeding is de key

Het spreekt voor zich dat gezonde voeding noodzakelijk is als je wilt afvallen. Dat betekent dat je simpelweg even de magnetronmaaltijden moet laten staan en bij voorkeur kiest voor natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Kortom, veel hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten, verse groenten en vers fruit. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid koolhydraten en dus de suikerinname beperkt blijft.

gezonde snackgroenten afvallen

Het voordeel van die verandering is dat de hoeveelheid calorieën afneemt en de eiwitconsumptie toeneemt. Dat laatste is belangrijk voor het behoud van je spiermassa. Wil je nog effectiever afvallen, overweeg dan een caloriearm dieet en stop met ongezonde voedingsmiddelen.

Tip 2: genoeg beweging en sport hoort erbij

Een gezond voedingspatroon is een ding, maar de verbranding van het overtollige vet kun je ook stimuleren door te zorgen voor meer beweging. Dat heeft naast het gewichtsverlies nog meer belangrijke voordelen. Zo draagt meer beweging niet alleen bij aan een betere conditie, maar de hormoonspiegel wordt door het sporten ook geoptimaliseerd.

genoeg sporten

De beste manier om door middel van beweging af te vallen, is door middel van HIIT (hoge intensiteit interval training). Deze trainingsvorm zorgt ervoor dat de verbranding een enorme boost krijgt. Je stimuleert hiermee de snelle spiervezels waardoor je sneller resultaat boekt.

Tip 3: afvallen door verminderen van stress

Naast het veranderen van je voedingspatroon en het sporten kun je ook op een andere manier afvallen. Door het verminderen van de hoeveelheid stress stimuleer je juist je eigen gezondheid. Stress zorgt namelijk voor de aanmaak van tal van hormonen die ook invloed hebben op je gewicht en de manier waarop je lijf reageert. Dan hebben we het voornamelijk over het hormoon cortisol. Dit hormoon heeft direct impact op de vetopslag in je lichaam en nog specifieker: de vetopslag in de buikstreek. Is je hormoonhuishouding dus van slag door stress, dan gaat je lichaam extra vet opslaan.

stress afvallen verminderen Love Handles wegwerken zwembandjes

Dat is dus precies hetgeen je wilt vermijden. Een verhoogde productie van cortisol heeft daarnaast nog tal van andere nadelen. Zo zorgt het voor vermoeidheid doordat de productie van andere hormonen achterblijft, het verstoort je slaapritme en het beperkt de concentratie. Genoeg reden om de stress in je leven te verminderen.

Wil jij nog meer tips op het gebied van voeding? Check dan deze gezonde 10 voedingsmiddelen die helpen met afvallen.