Wanneer komt de nieuwste iPhone 12?

Op 13 oktober is er naar verluidt weer een nieuw Apple-event. Hier krijgen we waarschijnlijk te horen wanneer de nieuwe iPhone 12 telefoons komen, of we een nieuwe versie van de AirPods kunnen verwachten en wanneer GPS tracker van Apple uitkomt. Wat we wel al weten, is dat de iPhone 12 in behoorlijk veel versies komt. Zo kan je ook dit jaar weer kiezen voor een budget-variant, maar komt er zelfs een versie die bijna even groot is als de 5de generatie. Hiermee zet Apple weer een product op de markt waar ontzettend veel vraag naar is.

 

Klein maar heel fijn

Deze foto is gemaakt door MacRumors. De grootte is door hun gebaseerd op gelekte tekeningen die gepubliceerd zijn op het internet. Helemaal links zie je de SE uit 2016. De afmetingen van dit toestel zijn precies even groot als die van de iPhone 5. De toestellen groeiden onder meer vanwege hun kleine formaat uit tot een van de populairste telefoons van Apple ooit. Daarna is Apple nooit meer met een telefoon zo klein gekomen, daarom is het al helemaal spannend hoe de nieuwste iPhone 12 Mini eruit gaat zien. Want op het plaatje lijkt hij bijna even groot.

iphone-12-grootte-750x422

Bron: MacRumors

Hoe groot worden de iPhone 12 telefoons?

Doordat de nieuwe telefoons bijna geen randen om het display zal bevatten, worden de toestellen allemaal al iets groter qua display. Zo zal de Mini een schermdiagonaal van 5,4 inch krijgen. Daarmee zou de iPhone 12 Mini een groter scherm hebben dan bij de 7 en 8 modellen, die een scherm hebben van 4,7 inch. Veel scherm dus, voor zo’n klein toestel. De 5,4 inch zal waarschijnlijk dan ook een grote verkoop hit van dit jaar worden.

Grootste Apple iPhone ooit

In de nieuwe lichting, is de kans groot dat de grootste iPhone ooit wordt gelanceerd. De Mini zal uiteraard de kleinste van het stel worden, waar de ’12 Pro’ als midden formaat met 6,1 inch zal aantreden. Volgens geruchten beschikt de iPhone 12 Pro Max over een scherm van 6,7 inch. Op dit moment zijn de iPhone XS Max en iPhone 11 Pro de grootste iPhone telefoons, met een scherm van 6,5 inch. Maar ook bij dit toestel is bizar goed nagedacht over de ruimte op het toestel. De iPhone 12 Pro wordt namelijk bijna niet groter dan zijn voorganger, terwijl het scherm dus wel 0,2 inch groter is. Dat komt doordat ze de randen van het scherm kleiner hebben gemaakt, waardoor er veel meer scherm in het toestel past.

Niet alleen qua grootte worden er nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd. Zo wordt namelijk ook de iPhone 12 camera flink in de watten gelegd wat betreft nieuwe technologie├źn