The Racer

De lijst met nieuwe bioscoopfilms begint met The Racer. De Tour de France wordt graag gekeken en het is dan ook niet erg verwonderlijk dat The Racer over deze fietscompetitie gaat. We volgen Chabol, een wielrenner uit België. Hij heeft een lange carrière achter de rug, waarbij hij altijd zware taken had en nooit zélf voor de gele trui ging. Nu hij bijna aan het einde van zijn carrière is, besluit hij alles te geven. Afzien, doping en ongelofelijk zware trainingen horen hier allemaal bij. Vanaf 22 oktober is de bioscoopfilm te zien.

 

Marionette

In Marionette wordt de hoofdrol gespeeld door Thekla Reuten. De Nederlandse actrice speelt Marianne, een kinderpsychiater die een nieuwe patiënt krijgt aangewezen. Deze patiënt, Manny, maakt wel hele vreemde tekeningen. Bovendien zegt hij tegen haar dat hij de werkelijkheid en de toekomst kan beïnvloeden. Al gauw lijkt het alsof Marianne ook in haar privéleven steeds meer onder invloed van Manny en zijn ‘macht’ komt te staan. Hoe ver ze zal moeten gaan in haar behandeling van de freaky Manny is vanaf 1 oktober te zien.

 

Made In Italy

Liam Neeson is nog steeds één van de populairste acteurs als het aankomt op actiethrillers. Voor Made in Italy gooit hij het echter van een andere boeg. Hierin speelt hij een weduwnaar die samen met zijn zoon een huis erft, nagelaten door hun vrouw en moeder. Het huis bevindt zich in Italië, dat voor een behoorlijke cultuurshock zorgt. De twee besluiten om het huis volledig te renoveren, waarbij ze hulp krijgen van de lokale bevolking en zelf groeien in hun vader-zoon-band. Vanaf 8 oktober is de bioscoopfilm te zien.

 

The Last Right

Michiel Huisman timmert hard aan zijn Amerikaanse carrière. Ook in The Last Right is de Nederlandse acteur te zien. Ditmaal speelt hij Daniel, een advocaat die naar Ierland reist om zijn moeder te begraven. Tijdens de vlucht er naar toe raakt hij in gesprek met een man. Eenmaal thuis aangekomen moet Daniel de zorg voor Louis, zijn autistische broer op zich nemen. De film komt pas echt op gang als blijkt dat de man die eerder naast Daniel zat is overleden en hém heeft opgegeven als familielid. Samen met zijn broer en een begrafenisonderneemster moet Daniel de lijkkist aan de andere kant van Noord-Ierland afleveren. The Last Right is vermakelijke en tamelijk bizarre road-movie met veel lachbuien. Vanaf 22 oktober kunnen we de bioscoopfilm zien.

 

Hoef jij niet perse naar de bioscoop, maar wil je wel een vette film kijken? Check dan wat er in de oktober nieuw op Netflix verschijnt.