Mad Max: Fury Road

De eerste Mad Max film dateert alweer uit 1979. Met Mad Max: Fury Road werd echter bewezen dat het concept nog steeds ongelofelijke populair is onder fans. In de film speelt Tom Hardy de hoofdrol: hij speelt Max, die gevangen is genomen door Immortan Joe. Immortan Joe regeert over een post-apocalyptische wereld waarin water en voedsel enorm schaars is. Als dictator heeft Immortan Joe een grote hoeveelheid vrouwen als eigendom uitgekozen. Wanneer de vrouwen worden bevrijd door de soldate Furiosa (Charlize Theron), ontstaat er een heftige en krankzinnige achtervolging door de woestijn. Max zal al gauw een belangrijke rol gaan spelen in de afloop van de achtervolging. Vanaf 1 oktober staat de film nieuw op Netflix.

 

The Haunting of Bly Manor

Dit langverwachte vervolg op The Haunting of Hill House komt in oktober eindelijk online. We noemden hem eerder al als één van de goede series die in 2020 naar Netflix komen. Dat is niet zomaar: weinig series waren zo angstaanjagend als het duistere eerste seizoen van deze serie. Voor deel 2 staat er een nieuw huis (Bly Manor) en een nieuwe verhaallijn centraal. Een jonge vrouw krijgt de taak om een jongen en meisje te verzorgen die bij hun oom wonen. Waar ze echter al gauw achterkomt is dat dit geen normale oppasklus is, en dat het huis niet zomaar een huis is. Vanaf 9 oktober staat de serie nieuw op Netflix.

 

The Trial of the Chicago 7

Onder andere Sacha Cohen en Eddie Redmayne zijn te zien in deze film. Die is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, die zich afspeelden in het Amerika van 1968. Er waren toen grote demonstraties tegen de Vietnamoorlog en de politie. Wanneer de rellen weer een beetje zijn gaan liggen, wordt een groep demonstranten aangeklaagd. Over dat proces gaat de film, die vanwege de inhoud relevanter dan ooit is. Vanaf 16 oktober staat de film nieuw op Netflix.

 

Aquaman

Amber Heard, William Dafoe, Patrick Wilson en Nicole Kidman zijn allemaal in Aquaman te zien. Toch wordt alle shine gestolen door Jason Mamoa, die de hoofdrol speelt. Zijn personage Aquaman heet eigenlijk Arthur Curry en is een superheld die zijn krachten uit de zee haalt. Als leider van Atlantis moet hij zijn halfbroer stoppen, voordat deze alle zeeën kan verbinden met als doel het verwoesten van de mensheid. Vanaf 17 oktober staat de film nieuw op Netflix.